Soutěže mládežníků pokračují, v dorostu se znovu střetnou týmy z východní a západní divize

Soutěže mládežníků pokračují, v dorostu se znovu střetnou týmy z východní a západní divize
autor fotografie: Ronald Hansel

Stadiony v Přerově a Praze budou hostit další části mládežnických soutěží v inline hokeji. Na Hané se o víkendu utkají o body kategorie starších a mladších žáků, na Smíchově zase dojde na zápasy v rámci dorostu a juniorky. Dorostenecká extraliga proti sobě podruhé v aktuálním ročníku svede celky z Čech a Moravy.

Poslední květnový víkend dostane volno nejmladší kategorie přípravek, soutěž bude pokračovat ale už začátkem června. Šampionát mladších žáků se v sobotu přesune do Přerova. Kromě domácích Night Birds se zde představí Uherský Brod, Kroměříž a Warriors Brno B. Zlín, který vede tabulku s jedenácti body, má tentokrát volno. Stejně jako průběžně druzí Warriors Brno A a třetí Břeclav.

MČR starších žáků bude v závěru tohoto týdne probíhat pouze ve skupině Východ. Na přerovském stadionu se v neděli střetnou Night Birds, Hanáci z Kroměříže, Boskovice a Kanci z Uherského Brodu. Poslední dva jmenované celky ztrácejí z druhého a třetího místa dva body na první osmibodový Zlín.

V dorostenecké extralize se v sobotu uskuteční druhá část prolínací soutěže mezi účastníky skupin Západ a Východ. Pod střechou haly Nikolajka se představí za Čechy Roller Storm Praha, Prague Rats a Hořovice a za Moravu dvojice Přerov – Zlín. 

Na stejném místě bude o den později probíhat i nejvyšší soutěž juniorů, kde tabulce stále vévodí Přerov. Night Birds sice v minulém kole poprvé v sezoně prohráli, když v nájezdech podlehli Hořovicím, i tak mají ale na druhý Zlín pohodlný náskok šestnácti bodů. Moravští zástupci nicméně tentokrát v akci nebudou. O body si to rozdají Prague Rats, Černošice, Roller Storm Praha a hořovičtí Cvočkaři.

EXTRALIGA JUNIORŮ: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR DOROSTU ZÁPAD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ VÝCHOD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ ZÁPAD: UTKÁNÍ | TABULKA
MČR MLADŠÍCH ŽÁKŮUTKÁNÍ | TABULKA
MČR PŘÍPRAVEK: UTKÁNÍ | TABULKA