Night Birds vedou východní skupinu, čtyřmi góly se blýskl mladíček David Svozil

Night Birds vedou východní skupinu, čtyřmi góly se blýskl mladíček David Svozil

Další utkání Přerova, další výhra a další podařené utkání pro Davida Svozila. Ten se již v předchozím klání s Devils předvedl třemi góly, nyní se zapsal jako autor dokonce pod čtyři z nich. Výrazným podílem tak napomohl výhře 6:4 nad domácími Kanci, čímž se Night Birds posunuli do čela moravské divize.

Již úvodní minuty patřili hostům z Přerova. Jedna střela střídala druhou, a tak nebylo ani divu, že jako první otevřeli skóre právě oni. Poprvé rozezněl sirénu v šesté minutě Daniel Ministr, o tři minuty později se k němu přidal i David Svozil. Kanci ale nechtěli darovat soupeři body zadarmo, následovala tak odpověď z hole Davida Rauše. Příliš dlouho se ale domácí celek neradoval. Po pouhé minutě zapsal již druhý gól David Svozil. Ten ale své počínání na hrací ploše ani zdaleka nezakončil. Téměř přesně tři minuty před koncem prvního poločasu totiž zkompletoval bleskurychlý hattrick. Do kabin se ale nakonec šlo za skóre 2:4, ještě jednu branku si totiž připsal Jiří Suhrada.

Druhá půle byla již značně vyrovnanější. To dokazuje i fakt, že všechny čtyři góly poločasu si rozdělily oba mančafty rovným dílem. Jako první ale vrátil Night Birds tříbrankové vedení Radim Hradil. Následovala dlouhá a velmi vyrovnaná partie, kterou doprovázeli heroické výkony brankářů v obou svatyních. Tento gólový půst ale nakonec ukončil obránce Daniel Gazda. Odpověď hostů ale na sebe nenechala dlouho čekat, a tak se po méně než dvou minutách radovala střídačka Přerova, a to zásluhou koho jiného než Davida Svozila.

Závěrečné minuty přinesly i první vyloučení utkání, a to rovnou dvě. Necelou minutu a půl před koncem tak zkusili znásobit Kanci svou početní výhodu ještě hrou bez brankáře. Ta sice branku nepřinesla, následný prohřešek Tomáše Andrýska ale ano. Po jeho trestuhodném hození hole po hráči soupeře následovalo trestné střílení, které poslední brankou klání úspěšně završil Daniel Gazda. Ani tato pozdní změna skóre ale úspěch Kancům nepřinesla. Díky tomu si tak domů odváží tři body Night Birds, a to po výhře 6:4.

Výrazným podílem se na úspěchu hostů podílel bez pochyb opět David Svozil (4+0), který se podepsal rovnou pod čtyři góly. Za zmínku ale stojí i výkon Pavla Hanáka (0+3), který získal po třech kanadských bodech.

Díky dalšímu úspěšnému zápasu se Night Birds vyšvihli až do čela východní skupiny před druhé Brno. Naopak Kanci zůstávají se svými šesti body pevně zakotvení na předposledním místě. 


18.05.2024 17:00| 3.kolo| Uh. Brod| 26 diváků
IHC KANCI Uherský Brod
IHC KANCI Uherský Brod
IHC Night Birds Přerov
4:6
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Stanislav Cik

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:38IHC Night Birds Přerov-0:1Daniel Ministr
09:19IHC Night Birds Přerov-0:2David Svozil
11:48IHC KANCI Uherský Brod -1:2David RaušVlastimil Oharek
12:57IHC Night Birds Přerov-1:3David SvozilDaniel Indrák
16:59IHC Night Birds Přerov-1:4David SvozilDaniel Indrák
19:06IHC KANCI Uherský Brod -2:4Jiří SuhradaMilan Šiller
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:55IHC Night Birds Přerov-2:5Radim HradilJan Hanák
32:38IHC KANCI Uherský Brod -3:5Daniel GazdaJiří Suhrada, Milan Šiller
34:13IHC Night Birds Přerov-3:6David Svozil
39:48IHC KANCI Uherský Brod SN4:6Daniel Gazda