Devils poprvé v sezóně nebodovali, od Přerova dostali šest branek

Devils poprvé v sezóně nebodovali, od Přerova dostali šest branek

Žlutomodří po třech bodových utkáních neoloupili soupeře z Přerova ani o bod. Svým neúspěchem tak navázali na prohru s Kanci. Těm v minulém utkání podlehli po prodloužení. Night Birds naopak výhrou odčinili zaváhání s Brnem, proti kterému prohráli o čtyři góly.

Ihned úvodní minuty patřily hostům z Přerova. Důkazem toho je i bleskurychlá branka. Po pouhé minutě hry se o ní postaral Jakub Navrátil. Na jeho otevření skóre ale přišla brzy odpověď. Ještě před půlkou poločasu poprvé překonal Žurka Richard Hrazdira. Jeho gól rozžehnul vidinu úspěchu na domácí půdě, ta ale nakonec byla rychle zametena pod koberec. Před koncem úvodního poločasu rozezněli Night Birds sirénu ještě dvakrát. Poprvé se o propálení brankáře postaral David Svozil, necelé dvě minuty před koncem jej napodobil ještě Daniel Ministr.

Druhá půle byla gólově bohatší, i tentokrát ale skončilo více gólů za zády Kořenka. Stejně jako v úvodu utkání, i vstup do druhého poločasu byl ze strany hostů ukázkový. Po necelých dvou minutách hry se totiž podařilo prosadit Danielu Indrákovi. Tato branka rozpoutala následnou gólovou smršť, kterou režírovali zejména David Svozil s Lukášem Chludilem.

Právě první jmenovaný rozezněl sirénu jen o pár momentů později. Za necelých třicet vteřin se mu ale postaral o odpověď právě Lukáš Chludil ve žlutomodrých barvách. Jeho snažení ale již vyrovnání nepřineslo. O pouhé dvě minuty později se totiž prosadil opět David Svozil, který tak zkompletoval svůj hattrick. Pár vteřin po půli druhé půle ještě rozezněl sirénu svým druhým gólem Lukáš Chludil, na žádnou větší zápletku se ale již domácí nezmohli.

Utkání tak skončilo výhrou 6:3 pro Night Birds. Bez pochyb měl největší podíl na tomto úspěchu právě třígólový výkon Davida Svozila (3+0), rovnou pěti body se ale blýskl i Jakub Navrátil (1+4).

Přerovští se po svém výkonu vyšvihli na třetí místo. Pokud navíc vyhrají i v dalším utkání, mohli by se prodrat až na čelo skupiny, právě před momentálně druhé poražené Devils.



18.05.2024 14:00| 3.kolo| Zlín| 29 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Night Birds Přerov
3:6
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Filip Čech, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:02IHC Night Birds Přerov-0:1Jakub NavrátilDaniel Indrák
06:45IHC Devils Zlín-1:1Richard HrazdiraDavid Hrazdira
14:21IHC Night Birds Přerov-1:2David SvozilJakub Navrátil
18:09IHC Night Birds Přerov-1:3Daniel MinistrJakub Navrátil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:54IHC Night Birds Přerov-1:4Daniel IndrákJakub Navrátil, Daniel Ministr
25:30IHC Night Birds Přerov-1:5David SvozilDaniel Ministr, Jakub Navrátil
25:55IHC Devils Zlín-2:5Lukáš Chludil
27:45IHC Night Birds Přerov-2:6David Svozil
30:22IHC Devils Zlín-3:6Lukáš Chludil