Hradec Králové nestačil na Prague Rats a prohrál poprvé v sezóně

Hradec Králové nestačil na Prague Rats a prohrál poprvé v sezóně

V souboji dvou neporažených týmů z prvního hracího víkendu zavítal Hradec Králové na hřiště pražských Rats na Nikolajce. Východočeši se rychle ujali vedení, ovšem branka z osmé minuty byla jejich poslední gólovou radostí v utkání. Domácí čtyřmi zásahy utkání otočili a opanovali souboj se ziskem tří bodů.

Inline hokejisté Hradce začali utkání o něco aktivněji a šli do vedení po akci Štěpána Havránka, který se dostal před branku a po rychlé kličce brankáři otevřel skóre. Zvýšení vedení hostů měl na holi Tomáš Půlpán, ovšem ve 14. minutě nedokázal sám před gólmanem zakončit. Devatenáct sekund před koncem úvodní třetiny, chvíli poté co oba týmy v krátkém sledu zazvonily na tyčky, domácí srovnali. Po přesné přihrávce Flynna se prosadil Tomáš Rubeš.

Jak první část domácí skončili, tak zahájili i tu následující. Po rychlé kombinaci se ve 23. minutě dostal k okamžité střele Štěpán Turek a bylo to 2:1 pro Rats. O sedm minut později navíc Pražané už vedli o dvě branky a znovu po rychlé souhře, podruhé v utkání překonal Cichoně Tomáš Rubeš. Domácí měli utkání pevně ve své moci, chvíli nato znovu orazítkovali tyč. V závěru hosté mohli snížit, když se dvakrát před Michajlovem zjevil sám Filip Kuťák, ale v obou případech vyšel ze vzájemného minisouboje lépe gólman Prague Rats. Další šance už si hosté nevytvořili, naopak v poslední minutě pečetil výhru týmu z hlavního místě přesnou střelou Lukáš Plos.



11.05.2024 13:00| 2.kolo| Nikolajka| 30 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
ILHK Hradec Králové
4:1
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Martin Hucl, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:18ILHK Hradec Králové-0:1Štěpán HavránekPavel Šimek, Tomáš Půlpán
19:41IHC Prague Rats-1:1Tomáš RubešOscar Flynn
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:40IHC Prague Rats-2:1Štěpán TurekMatyáš Filip, Oscar Flynn
29:42IHC Prague Rats-3:1Tomáš RubešŠtěpán Turek, Oscar Flynn
39:36IHC Prague Rats-4:1Lukáš PlosŠtěpán Turek