Brno si poradilo s Přerovem a slaví premiérovou výhru v této sezoně

Brno si poradilo s Přerovem a slaví premiérovou výhru v této sezoně

Inline hokejisté Mission Roller Brno zvítězili v druhém kole STILMAT extraligy na půdě Přerova 7:3 a poprvé v aktuálním ročníku naplno bodovali. Na výhře Jihomoravanů po předchozích dvou porážkách se čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí podílel obránce Radek Kučeřík. Brnu také pomohly tři využité přesilovky, díky nimž odmítlo závěrečné drama po kontaktní brance Night Birds.

Obhájce loňského stříbra musel na Hané v úvodním poločase otáčet. Domácí poslal po sedmi a půl minutách do vedení unikající Jakub Navrátil, který překonal Chvátala zakončením na lapačku. Brno srovnalo ve dvanácté minutě, kdy mezi levou tyč a klečícího Žurka poslal puk Filip Král. Hostující obrat poté dovršil Radek Kučeřík, kterému po přihrávce Obdržálka stačilo trefit prázdnou bránu. Přerov dokázal odpovědět v čase 18:48, Daniel Ministr rychlou střelou vymetl levý horní roh za Chvátalovými zády.

Jihomoravanům vyšel závěr prvního dějství. Nejprve zamířil pod horní tyč Petr Obdržálek a za dalších 22 sekund přehodil padajícího Žurka Filip Král, který zaznamenal druhý gól v zápase. Po přestávce pak Mission Roller spíše vyčkával a v dobrých šancích dvakrát minul domácí Plášek. Ještě předtím se už Night Birds radovali ze snižující branky, rozhodčí Čech ale rozpažil na znamení, že kotouč se přes brankovou čáru nedostal. Z protiútoku se zase bekhendem neprosadil David Sedláček, jenž v úniku těsně přestřelil volnou část branky střídajícího gólmana Přerova Šejby.

Stejný hráč zahodil další vyloženou možnost po přihrávce Kučeříka, kdy prázdnou bránu netrefil ranou bez přípravy z pravé strany. V čase 33:03 využil přesilovku po spolupráci se Zbořilem Karel Plášek a dostal Night Birds na nejtěsnější možný rozdíl. Vyrovnat se následně snažil přerovský kapitán Zbořil, Chvátal ale hosty při jeho průniku podržel. Pak přišla série čtyř domácích vyloučení, během nichž úřadující vicemistr získal pohodlnější náskok. Postupně skórovali forhendovým blafákem Radek Kučeřík, mezi Šejbovy betony Jiří Drobný a do prázdné branky při risku Hanáků bez gólmana Lukáš Kaukič



11.05.2024 13:00| 2.kolo| Přerov| 88 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
Mission Roller Brno
3:7
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:3 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Filip Čech, Ilona Novotná

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:35IHC Night Birds Přerov-1:0Jakub NavrátilKarel Plášek, Tomáš Hanák
11:44Mission Roller Brno-1:1Filip KrálJiří Drobný
13:43Mission Roller Brno-1:2Radek KučeříkPetr Obdržálek, David Sedláček
18:48IHC Night Birds Přerov-2:2Daniel MinistrRadim Hradil, Mikuláš Zbořil
19:13Mission Roller Brno-2:3Petr ObdržálekRadek Kučeřík
19:35Mission Roller Brno-2:4Filip KrálRadek Kučeřík, Petr Obdržálek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:03IHC Night Birds PřerovPPG3:4Karel PlášekMikuláš Zbořil
37:23Mission Roller BrnoPPG3:5Radek Kučeřík
38:23Mission Roller BrnoPPG3:6Jiří DrobnýDominik Hrachovina
38:42Mission Roller BrnoPPG3:7Lukáš KaukičTomáš Sedláček