Drama v závěru utkání Brodu se Zlínem vyústilo v prodloužení, radovali se Kanci

Drama v závěru utkání Brodu se Zlínem vyústilo v prodloužení, radovali se Kanci

Třináctigólovou přestřelku s infarktovým závěrem přineslo derby mezi Uherským Brodem a Zlínem ve východní skupině Stilmat extraligy. O vítězství Kanců v prodloužení nakonec rozhodl v zápase čtyřgólový David Rauš. Uherský Brod i ve třetím kole bere dva body za vítězství po základní hrací době.

Utkání začalo zvolna, i když domácí dostali hned v úvodu možnost hrát přesilovou hru po vyloučení Ramerta. Devils se ovšem úspěsně ubránili, a tak se na první branku čekalo do 8. minuty, kdy se nadvakrát prosadil důrazný Daniel Gazda. Ihned mohl vrátit nerozhodný stav Holba, ale toho vychytal pozorný Nowak.

Devils přece jen snížili o chvíli později, když Michal Brida vystihl rozehrávku domácích a proměnil samostatný únik. Vedení v poločase zajistil domácím nakonec David Rauš, když si počíhal na hraně brankoviště na prudkou přihrávku. Ještě předtím měl šanci Suhrada, ale Kořenek jej vychytal.

Gólový pytel se roztrhl až po přestávce, kdy viděli diváci v Uherském Brodě hned devět branek a nesmírně dramatický vývoj. Nejdříve srovnal na 2:2 Richard Hrazdira, když prokázal hodně odvahy v prostoru před brankářem. Devils se dokonce poprvé v utkání dostali do vedení, když o pár minut později zaznamenal branku Adam Bachánek.

Srovnat mohl zpět Gazda, ale Kořenek si s jeho zakončením po pohledném sólu poradil. To nejlepší čekalo na diváky v samotném závěru, kdy během necelých sedmi minut padlo sedm branek. Srovnal se povedlo Davidu Raušovi a vedení dal Uherském Brodu o chvíli později dovršením hattricku stejný hráč. Jenže ve 36. minutě srovnal Richard Hrazdira a na tabuli svítilo skóre 4:4.

Podruhé se do vedení v zápase utrhli Devils o necelou minutu později, když na 5:4 upravil David Hrazdira. Kancům se povedlo znovu srovnat stav zásluhou Vlastimila Oharka. Navíc se vyloučením provinil Chludil a domácí měli exkluzivní šanci rozhodnout v přesilovce. Tu ovšem nevyužili a až po vypršení trestu Chludila se prosadil Daniel Gazda v čase 39:11. Ovšem 49 sekund stačilo Zlínu na vyrovnání. Jen 14 vteřin před koncem skrytou ranou vyrovnal David Hrazdira.

Rozhodovalo tak prodloužení, ve kterém dlouho hrál s pukem výhradně Zlín. Ovšem Kanci ukázali svou nebezpečnost. Gazdův průnik ještě pokryl Kořenek, ale na následnou souhru a zakončení Davida Rauše byl už krátký.



11.05.2024 11:00| 2.kolo| Uh. Brod| 31 diváků
IHC KANCI Uherský Brod
IHC KANCI Uherský Brod
IHC Devils Zlín
7:6 P
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:12IHC KANCI Uherský Brod -1:0Daniel GazdaDavid Rauš
11:35IHC Devils Zlín-1:1Michal Brida
14:46IHC KANCI Uherský Brod -2:1David RaušAndrej Mrázik
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:35IHC Devils Zlín-2:2Richard HrazdiraJan Ramert, David Hrazdira
29:21IHC Devils Zlín-2:3Adam BachánekMartin Holba
32:56IHC KANCI Uherský Brod -3:3David RaušDaniel Gazda, Jiří Suhrada
34:33IHC KANCI Uherský Brod -4:3David RaušJan Heča
35:02IHC Devils Zlín-4:4Richard HrazdiraDavid Hrazdira
35:58IHC Devils Zlín-4:5David HrazdiraMichal Brida, Richard Hrazdira
36:17IHC KANCI Uherský Brod -5:5Vlastimil OharekJan Heča, Denis Trenčan
39:11IHC KANCI Uherský Brod -6:5Daniel GazdaAndrej Mrázik, Jiří Suhrada
39:46IHC Devils Zlín-6:6David HrazdiraFilip Šindelek
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:44IHC KANCI Uherský Brod -7:6David RaušDaniel Gazda