Hradec Králové díky skvělému závěru přetlačil Roller Storm

Hradec Králové díky skvělému závěru přetlačil Roller Storm

Dramatické utkání mezi Roller Stormem a Hradcem Králové rozhodovala až poslední minuta. V prvním poločase předvedli domácí Pražané bleskový obrat, během kterého smazali dvoubrankové manko a navíc se zvládli dostat do vedení. Hosté se ale nevzdali a na každý další gól soupeře našli odpověď. Zápas rozhodlo vyloučení v závěru.

Do utkání vstoupili lépe hosté z Hradce Králové, kteří díky trefám Pavla Šimka a Filipa Kuťáka vedli v deváté minutě o dvě branky. Jenže pak přišel první zvrat. Pražskému celku stačilo 71 sekund, aby skóre otočil na svou stranu. Nejprve snížil Michal Novák a ještě v téže minutě si královehradecký gólman nepohlídal přízemní střelu Josefa Halbycha. Hosté navíc faulovali a Roller Storm potřeboval k využití přesilové hry jen šest sekund. Konkrétně to byl Jiří Stejskal, kdo soupeře bleskově zmrazil. Po prvním poločase tak domácí po skvělém obratu vedli o jednu branku.

Vše ale bylo stále otevřené. O to víc po faulu Štípka na startu druhé minuty druhého poločasu. Početní výhodu sice hosté nevyužili, vyrovnání se ale přece jen dočkali. Filip Kuťák přidal svou druhou branku v utkání, když se mu po několika nevydařených pokusech podařilo překonat soupeřova gólmana. Utkání doprovázela řada faulů a po vzájemném vyloučení za hrubost si domácí vzali své hubené vedení zpět. Všichni přítomní čekali na přerušení hry, když Mikuláš Skoupý našel volný kotouč a z předbrankového prostoru jej poslal do sítě. 

Hosty to ale příliš mrzet nemuselo, jelikož Filip Kuťák velmi brzy přidal i svou třetí přesnou trefu v utkání a opět tak vyrovnal jeho stav. A Hradec Králové tlačil dál, tentokrát s vidinou svého obratu, domácí celek v klíčových chvílích podržel gólman Gabriška. Ovšem minutu a šestnáct sekund před konce základní hrací doby byl domácí Stejskal potrestán menším trestem za hákování, a to byla šance pro hosty. 

V poslední minutě druhého poločasu poslal Královehradecké do vedení rozhodující trefou Aleš Půlpán. Domácí okamžitě zareagovali a hráli bez brankáře, ale v tomto případě to byl opět Aleš Půlpán, kdo se trefil do prázdné klece. Hosté tak v divokém utkání díky přesilovkové brance z poslední minuty zvítězili 6:4.


11.05.2024 11:00| 2.kolo| Nikolajka| 30 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
ILHK Hradec Králové
4:6
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Martin Hucl, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:30ILHK Hradec Králové-0:1Pavel ŠimekFilip Kuťák
08:55ILHK Hradec Králové-0:2Filip KuťákTomáš Půlpán, Štěpán Havránek
12:11IHC Roller Storm Praha-1:2Michal NovákMikuláš Skoupý
12:46IHC Roller Storm Praha-2:2Josef HalbychLukáš Strnad, Filip Bílek
13:22IHC Roller Storm PrahaPPG3:2Jiří StejskalŠimon Slavíček, Lukáš Strnad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:37ILHK Hradec Králové-3:3Filip KuťákZdeněk Čáp, Aleš Půlpán
27:33IHC Roller Storm Praha-4:3Mikuláš Skoupý
29:26ILHK Hradec Králové-4:4Filip KuťákZdeněk Čáp, Aleš Půlpán
39:15ILHK Hradec KrálovéPPG4:5Aleš PůlpánŠtěpán Havránek, Zdeněk Čáp
39:56ILHK Hradec Králové-4:6Aleš PůlpánFilip Kuťák