Přerov při vstupu do sezony rozstřílel Boskovice, Plášek nasbíral sedm bodů

Přerov při vstupu do sezony rozstřílel Boskovice, Plášek nasbíral sedm bodů

Inline hokejisté Přerova porazili v premiérovém utkání této sezony STILMAT extraligy doma Boskovice vysoko 10:4. Na výhře Night Birds se hattrickem a čtyřmi asistencemi podílel útočník Karel Plášek. Jeho spoluhráč Jakub Navrátil proti Jihomoravanům pro změnu jeden gól vstřelil a na čtyři nahrál. Dvakrát se na přerovské straně trefili Daniel Indrák s Tomášem Hanákem, za hosty si připsal dvě branky Stanislav Husák.

Skóre otevřely po minutě a 14 sekundách Boskovice. Šimo poslal volný puk Stanislavu Husákovi, který zblízka zamířil do prázdné části Žurkovy branky. Ještě do konce úvodní desetiminutovky pak znovu platil nerozhodný stav. O přerovský obrat se postarali v přesilovce Karel Plášek a dlouhou bekhendovou kličkou Daniel Indrák. Boskovice následně srovnaly zásluhou kapitána Lukáše Šmída.

Night Birds si do přestávky vzali vedení zpět. Plášek projel hostující obranou a jeho pokus dorazil u pravé tyče za záda Jana Külzera Tomáš Hanák. Boskovický brankář pak v závěru prvního poločasu ležel na zemi a než se stačil pořádně zvednout, zamířil Karel Plášek přesně do pravého dolního rohu brány.

Plášek v čase 24:39 dovršil hattrick, po přihrávce Navrátila dokázal Külzera překonal z otočky a ještě k tomu v pádu. Na konci 28. minuty obelstil Daniel Indrák soupeře a našel prostor na vyrážečkou gólmana Boskovic. Stejně jako Indrák si druhou branku v utkání zanedlouho připsal Stanislav Husák, jehož od zadního mantinelu oslovil Šimo.

V rozmezí jedné minuty poté udeřili přerovští Jakub Navrátil a Daniel Ministr. Navrátil zakončil po nahrávce od Pláška pod horní tyč a Ministr mezi rukou a tělem Külzera. V 35. minutě Night Birds využili také svou druhou početní převahu během zápasu, po kombinaci s Pláškem a Navrátilem se o to druhou trefou postaral Tomáš Hanák. Ve zbytku střetnutí vyzrál na střídajícího domácího brankáře Šejbu skrytým pokusem Lukáš Cik, Radim Hradil zase 58 sekund před závěrečnou sirénou zakončením na lapačku zkompletoval desítku v počtu vstřelených gólů Přerova. 



11.05.2024 11:00| 2.kolo| Přerov| 88 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
HC Boskovice
10:4
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Filip Čech, Ilona Novotná

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:14HC Boskovice-0:1Stanislav HusákMichal Šimo, Jakub Cik
05:07IHC Night Birds PřerovPPG1:1Karel PlášekDaniel Indrák
09:29IHC Night Birds Přerov-2:1Daniel IndrákDaniel Ministr, Radim Hradil
09:48HC Boskovice-2:2Lukáš ŠmídLukáš Ošlejšek
11:28IHC Night Birds Přerov-3:2Tomáš HanákKarel Plášek, Jakub Navrátil
18:57IHC Night Birds Přerov-4:2Karel PlášekJakub Navrátil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:39IHC Night Birds Přerov-5:2Karel PlášekJakub Navrátil
27:52IHC Night Birds Přerov-6:2Daniel IndrákTomáš Hanák, Karel Plášek
29:24HC Boskovice-6:3Stanislav HusákMichal Šimo
32:39IHC Night Birds Přerov-7:3Jakub NavrátilKarel Plášek, Mikuláš Zbořil
33:04IHC Night Birds Přerov-8:3Daniel MinistrMichal Hotěk
34:50IHC Night Birds PřerovPPG9:3Tomáš HanákKarel Plášek, Jakub Navrátil
37:35HC Boskovice-9:4Lukáš CikMichal Šimo
39:02IHC Night Birds Přerov-10:4Radim Hradil