Dlouhý duel v Brně rozhodly nájezdy, dva body trefil Uherskému Brodu Šiller

Dlouhý duel v Brně rozhodly nájezdy, dva body trefil Uherskému Brodu Šiller
autor fotografie: Helena Hegeďová

Nebývale dlouhý duel sehrály v Brně na úvod sezóny domácí Mission Roller a hostující Uherský Brod. Start utkání byl kvůli rozlité vodě posunut o půlhodiny a samotné utkání pak dospělo až do šesté série nájezdů, kde o triumfu Kanců rozhodl jejich kapitán Milan Šiller.

Úvod utkání, který byl odložen kvůli zmíněné nezpůsobilé hrací ploše kvůli rozlitému pití, jakoby zabrzdil oba celky a dobrých deset minut hry se čekalo na první šanci. Tu měl nakonec ve 13. minutě obránce Gazda, ale trefil jen břevno. Na druhé straně měli zajímavé možnosti otevřít skóre Kučeřík či Strýček, proti oběma se ale Nowak vyznamenal. Chvíli poté po sóloakci hrozil také Obdržálek, ani on však skóre neotevřel. To se až za další minutu povedlo Janu Dufkovi, který dostal mezi kruhy nabídku od Strýčka a pálil z jedničky do poloodkryté části branky – 1:0. Hosté však na vyrovnání nečekali moc dlouho. Jiří Suhrada se protáhl po pravém mantinelu a z úhlu se trefil mezi betony Chvátala – 1:1. V závěru poločasu došlo i na dvě domácí vyloučení, Šiller ale ve velké šanci Kance do vedení neposlal.


Zbytek druhé přesilovky si Uherský Brod přenesl do druhé půle a nakonec ji využil, když Janota v akci dvou na jednoho uvolnil Jana Heču a ten se nemýlil – 1:2. Navýšit mohl Trenčan, sám před brankou ale nechal vyniknout Chvátala. Vyrovnání se domácí dočkali ve 29. minutě a opět v tom měla prsty dvojice Strýček – Dufek, Jan Dufek pálil přesně z levého kruhu mezi betony gólmana – 2:2.  Za necelé čtyři minuty už hosté opět ale vedli díky Danielu Gazdovi, jenže ani tento náskok moc dlouhou nevydržel. Domácí Ivo Sedláček srovnal ranou pod břevno na 3:3. 


Utkání vrcholilo a velké šance měli Kazlepka na jedné straně či Suhrada v oslabení na straně druhé. Blízko hattricku byl také Dufek, ale pálil jen do břevno. Necelé dvě minuty před koncem se zdálo, že jsou Kanci blízko výhře za tři body, kdy Luža nabil mezi kruhy Jiřímu Suhradovi a ten ranou do šibenice dal na 3:4. Mission Roller však odvolal brankáře a po Kučeříkově asistenci srovnal Luboš Rosendorf. Domácí si vzali oddechový čas a chtěli otočit duelu ještě v základní hrací době, za stavu 4:4 se šlo do prodloužení.


To moc akcí či šancí nepřineslo, a tak se šlo do nájezdů. V nich poslal hosty do vedený krásným bekhendem na začátku druhé série Gazda, za domácí vyrovnal za minutu dvanáct na konci třetí série Obdržálek. Neuvěřitelně vyrovnaný duel tak rozhodl až závěr šesté série nájezdů, v níž kapitán hostů Milan Šiller vystřelil Kancům přesnou ranou pod lapačku Chvátala bonusový body navíc.



04.05.2024 10:00| 1.kolo| Brno| 10 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC KANCI Uherský Brod
4:5 SN
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Filip Čech

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:44Mission Roller Brno-1:0Jan DufekPavel Strýček, David Sedláček
16:30IHC KANCI Uherský Brod -1:1Jiří Suhrada
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:02IHC KANCI Uherský Brod PPG1:2Jan HečaMichael Janota, Jiří Suhrada
28:27Mission Roller Brno-2:2Jan DufekPavel Strýček
31:54IHC KANCI Uherský Brod -2:3Daniel GazdaJiří Suhrada
32:35Mission Roller Brno-3:3Ivo SedláčekPetr Obdržálek
38:03IHC KANCI Uherský Brod -3:4Jiří SuhradaDominik Luža
38:46Mission Roller Brno-4:4Luboš RosendorfRadek Kučeřík
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
45:00IHC KANCI Uherský Brod SN4:5Milan Šiller
Prodloužení
bez branek

Fotogalerie

Zobrazit fotografie