Devatenáctka zakončila evropský šampionát výhrou se Švýcarskem

Devatenáctka zakončila evropský šampionát výhrou se Švýcarskem

Čeští junioři v posledním utkání mistrovství Evropy přehráli výsledkem 6:3 Švýcarsko a potvrdili první pozici ve skupině O Prezidentský pohár, kterou prošli bez ztráty bodu. Český tým v utkání sice brzy vedl, ale po gólech Švýcarů musel stav obracet. To ale bylo od soupeře vše, Češi si zápas pohlídali a zvítězili.

Švýcaři dostali sice brzy přesilovou hru, jenže ta vedla k první české brance. Do přečíslení vyrazil Adam Hamrla s Pavlem Šimkem a český kapitán pobídku spoluhráče využil. Ve 3. minutě ale Švýcarsko ještě přesilovou hru stihlo využít a vyrovnat, když zůstal před českou brankou volný Jakob Kleeberg. O dvě minuty později Švýcarsko dokonce vedlo. Livio Jud využil špatného českého střídání.

Když hráli přesilovou hru Češi, bylo to 2:2. V 9. minutě přehrál puk přes osu Jakub Žmola na hůl Lukáše Nováka, který jej ihned poslal za Müllera. A když produktivní česká dvojice připravila třetí branku, Češi vedli o dvě branky.

S přibývajícím časem se soupeř snažil o zdramatizování výsledku. Povedlo se to ve 25. minutě Moritzi Kellenbergerovi v přesilové hře. Jenže Lukáš Novák ve 28. minutě nabral rychlost na vlastní polovině a nezastavil jej žádný ze soupeřů, ani brankář Švýcarska. Tečku za turnajem dal opět Lukáš Novák, který uzavřel hattrick ve 38. minutě. 

Česko – Švýcarsko 6:3 (4:2)

Branky a nahrávky: 3. Šimek (Hamrla), 9. Novák (Žmola), 13. Šimek (Hamrla), 15. Žmola (Novák), 29. Novák, 38. Novák (Žmola) – 3. Kleeberg (Kellenberger), 5. Jud (Kellenberger), 26. Kellenberger (Mächler).

Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

Švýcarsko: Müller (Düggelin) – Rickenbach, Jud, Mächler, Niederberger (C), Kleeberg, Fosanelli (A), Grob (A), Odermatt, Kellenberger, Ruchti, Bühler, Hammer.