Domácí Blackfin Chrudim vítězem Final Four 1. ligy, obhájce z Poličky na 3. místě

1. liga uzavřela sezonu a ve známém prostředí se nejlépe vedlo týmu Blackfin Chrudim, který postoupil na Final Four jako vítěz skupiny Střed. Na domácí tým nestačila v semifinále Kroměříž a ve finále ani nováček z Lovosic. Sezonu za vítězný tým po úspěšně zvládnutém finále hodnotil Ondřej Solnička.

Do prvního semifinále nastoupil nováček z Lovosic proti obhájci z Poličky, jenže hráči ESSE Lovosice se ještě nestačili ani rozkoukat a brzy prohrávali. Lovosického gólmana po rychlé akci překonal Ondřej Havlíček. Vítěz skupiny střed se ale rychle vrátil do zápasu a aktivní hrou zápas převzal do své režie, když třema brankami zápas otočil na svou stranu. Polička hrozila hlavně z rychlých protiútoků a po jednom takovém se dočkala snížení. To bylo ale ze strany Poličky v prvním poločase vše. Naopak Lovosice přidaly další dvě branky. Ve druhé polovině nadále Lovosice diktovaly tempo hry a zajistily si postup do finále na úkor obhájce prvoligového titulu. K výhře sedmi body Lovosicím pomohl Ondřej Sýkora.

Druhé semifinále svedlo k boji o postup domácí tým Blackfin Chrudim a Hanáky z Kroměříže. Hned ve druhé minutě prostřelil chrudimského brankáře Jiří Podešva a ve čtrnácté minutě zvýšil Marek Šišák. Hra se pak více otevřela a začaly padat další góly. Nejprve snížil Dominik Dušek, aby za Kroměříž následně odpověděl opět Marek Šišák. Poslední slovo v první půli měl ale chrudimský Jan Polák v přesilové hře. Po změně stran se ale domácí pustili do soupeře se vší vervou. Po srovnání přišla chvíle Dominika Kačerovského, který během sedmašedesáti vteřin nasázel hattrick. Vše nasvědčovalo tomu, že Chrudim dohraje zápas, jenže Kroměříž se nehodlala vzdát a třemi góly se vrátila do hry. Nicméně, Chrudim si postup do finále ujít nenechala a závěr zvládla.

V utkání o 3. místo se obhájce z Poličky utkal s kroměřížskými Hanáky a už úvod napověděl, že by si Rebels rádi sáhli alespoň na bronz. Polička začala zápas lépe a góly jí dodaly klid do hry. Kroměříž sice měla snahu, vrátit se do zápasu, ale Polička měla utkání o bronz pod kontrolou, navíc jí pomohla nedisciplinovanost soupeře. Po první polovině vedli Rebels 4:2 a stejným výsledkem proběhla i druhá část. Polička po vítězství 8:4 mohla mít radost alespoň z bronzu.

Ve finálovém zápase od prvních minut hru diktovali hráči domácího týmu Blackfinu Chrudim. Ti byli aktivnější, drželi puk a taky si dokázali vytvořit více šancí, z kterých pak padaly góly. Naopak Lovosice, když už si vytvořily nějakou tu šanci, trápily se v koncovce a po dvaceti minutách vedla Chrudim 4:1. Vedení Blackfin postupně narůstalo a trápení soupeře v zakončení pokračovalo. Chrudim zápas zvládla i přes závěrečný náznak tlaku lovosického ESSE. Po finálovém výsledku   8:3 Chrudim získala první titul v druhé nejvyšší české soutěži. Lovosice v nováčkovské sezóně v první lize berou stříbro.

Pořadí:
1. IHC Blackfin Chrudim
2. IHC ESSE Lovosice
3. IHC Rebels Polička
4. IHC Hanáci Kroměříž

Výsledky:
Semifinále 1 | IHC ESSE Lovosice – IHC Rebels Polička 10:3
Semifinále 2 | IHC Hanáci Kroměříž – IHC Blackfin Chrudim 9:7
O 3. místo | IHC Rebels Polička– IHC Hanáci Kroměříž 8:4
Finále | IHC ESSE Lovosice – IHC Blackfin Chrudim 3:8