Rats podlehli nepřízni počasí! Recept našel Roller Storm

Rats podlehli nepřízni počasí! Recept našel Roller Storm

Jediný sobotní zápas na pražské Nikolajce byl svědkem utkání s možná překvapivým výsledkem. Dosud neporažení Prague Rats totiž nezvládli zápas s Roller Stormem a přišli o svou neporazitelnost. Tabulka skupiny Západ je tak nyní mezi čtyřmi nejlepšími týmy opravdu vyrovnaná!

Utkání začali lépe hosté, kteří na začátku páté minuty potrestali první vyloučení domácích, když si šel na trestnou sednout Petr Hašek. Na pravý kruh pro vhazování si sjel Dominik Bílek a trefil se pod lapačku Kolingera. Domácí poprvé vyrovnali pár sekund před polovinou první části. I tady se hrálo v rozdílném počtu hráčů a po sérii přihrávek se nakonec střelou ke vzdálenější tyči prosadil Lukáš Plos. O necelé čtyři minuty později byli hosté opět vyloučeni a byť Rats nevyužili výhodu, nakonec se stejně radovali. Lukáš Plos totiž zopakoval stejnou akci jako u své první branky, a Rats tak šli do vedení. To jim ale vydrželo pouhé dvě minuty. V čase 16:30 šel sice pykat hostující Jiří Stejskal, ovšem Roller Storm ve vlastním oslabení překonal Kolingera hned dvakrát. Šimon Slavíček nejprve našel mezeru mezi betony, o šestadvacet sekund později tentýž hráč pálil z úhlu. Až po této sprše dokázali Rats onu přesilovku využít, když se prosadil Filip Matyáš.

Druhou polovinu otevřeli dalším gólem Rats, když skvělou přihrávku Pavlaty zužitkoval Petr Hašek a přehodil padajícího brankáře. O minutu později byli domácí potrestáni, gól však přišel až třináct vteřin po skončení přesilovky. Postaral se o něj znovu Šimon Slavíček, který doklepl za čáru střelu spoluhráče, která skončila na tyči. Pak už to šlo v rychlém sledu. Storm byl dvakrát potrestán a první faul dokázal potrestat Matěj Poul střelou na bližší tyč. Druhý trest po dvou minutách vypršel a Roller Storm opět v plné síle začal úřadovat. V rozmezí minuty a půl se prosadil nejprve David Kvasnička a následně dvakrát Lukáš Strnad. Domácí trenér si minutu na to vzal oddechový čas, aby uklidnili do té doby hodně rozvířené emoce svých hráčů a naplánoval čerstvou strategii, ani to ale nepomohlo. Šimon Slavíček byl opět k nezastavení a v čase 33:23 nejprve jednu branku vsítil, o dvě minuty později pak ještě trefil tyč. Poslední branku utkání ale zapsali Rats, když se Oscar Flynn zničehonic ocitl volný na hraně brankoviště a trefil se k bližší tyči. V závěru domácí ještě zkusili hrát bez brankáře, to už žádnou změnu na skóre nepřineslo.


20.05.2023 11:00| 3.kolo| Nikolajka| 20 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Roller Storm Praha
6:8
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 5:1 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Jakub Maňák , David Thuma

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:16IHC Roller Storm PrahaPPG0:1Dominik BílekLukáš Strnad, Šimon Slavíček
09:48IHC Prague RatsPPG1:1Lukáš PlosPetr Hašek, Martin Tvrzník
15:08IHC Prague RatsPPG2:1Lukáš PlosMatyáš Filip
17:02IHC Roller Storm PrahaSHG2:2Šimon SlavíčekLukáš Strnad
17:38IHC Roller Storm PrahaSHG2:3Šimon SlavíčekLukáš Strnad, Dominik Bílek
17:55IHC Prague RatsPPG3:3Matyáš FilipLukáš Plos, Martin Tvrzník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:46IHC Prague Rats-4:3Petr HašekRadek Pavlata
26:03IHC Roller Storm Praha-4:4Šimon SlavíčekVojtěch Malínek, Lukáš Strnad
27:04IHC Prague RatsPPG5:4Matěj PoulOscar Flynn, David Bernad
28:55IHC Roller Storm Praha-5:5Matěj KvasničkaVojtěch Malínek
29:18IHC Roller Storm Praha-5:6Lukáš StrnadFilip Bílek, Šimon Slavíček
30:13IHC Roller Storm Praha-5:7Lukáš StrnadŠimon Slavíček
33:23IHC Roller Storm Praha-5:8Šimon SlavíčekJiří Stejskal, Lukáš Strnad
36:03IHC Prague RatsPPG6:8Oscar Flynn