Brno dokonalo v Boskovicích obrat v prodloužení a z utkání bere dva body!

Brno dokonalo v Boskovicích obrat v prodloužení a z utkání bere dva body!

První květnovou sobotou odstartoval nový ročník STILMAT extraligy inline hokeje. V prvním kole na sebe mimo jiné narazily celky Boskovic a Brna. Hosté z druhého největšího českého města šli rychle do vedení, Boskovice však převzaly kormidlo utkání na domácím stadionu rychle do svých rukou. Ačkoliv domácí mužstvo dlouho vedlo, z výhry se radoval soupeř. Brňané v závěru třetí třetiny srovnali a nakonec rozhodli v prodloužení ve zdvojnásobené početní výhodě z hole Pavla Strýčka.

Brněnští otevřeli skóre zápasu šestnácti sekundách, když se přesně trefil Jan Dufek. Domácí tým ale zvládl vývoj souboje rychle otočit, když nejprve srovnal Jiří Šmahel a chvíli po něm se prosadil Michal Schejbal. Do konce první půli se prosadili jenom Boskovičtí, když v poslední minutě navýšil náskok svým druhým gólem David Šebek.


Brněnští v druhé půli zabrali a díky slepeným gólům Jiřího Drobného a Dominika Hrachoviny z 28. minuty smazali dvoubrankovou ztrátu. Svůj náskok ale měli domácí vmžiku zpět, když Jakub Hrazdil a Tomášem Müller překonali krátce po sobě Petra Hrachovinu. Hosté ale zvládli do závěrečné sirény srovnat. František Kazlepka z brankoviště snížil, a posléze v přesilové hře poslal duel do prodloužení Jan Dufek. V pětiminutovém nastavení hráli Brněnští přesilovou hru ve čtyřech proti dvěma hráčům. V početní výhodě rozhodl o zisku bonusového bodu ve prospěch Brna Pavel Strýček.



06.05.2023 16:00| 1.kolo| Boskovice
HC Boskovice
HC Boskovice
Mission Roller Brno
5:0 POST
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-