Obhájce titulu si vítězství v Uherském Brodě pohlídal, Night Birds přehráli Kance

Obhájce titulu si vítězství v Uherském Brodě pohlídal, Night Birds přehráli Kance

Night Birds začali sezonu na výbornou. V úvodním utkání zamířili na plochu Uherského Brodu, kde byl zápas dlouho vyrovnaný. Pak už se ale rozstříleli hráči Přerova, kteří před přestávkou nasázeli tři branky a odskočili tak do pohodlného náskoku. Kanci začali stíhat až ve druhém poločase, obranu však stále nezvládali optimálně a po přestřelce nakonec padli 3:7.

Začátek zápasu a koneckonců i celé sezony byl z obou stran hodně opatrný. Všichni hráči hráli v rámci pravidel a nikdo příliš neriskoval. Oba brankáři si sice museli připsat několik zásahů, Nowak ani Šejba to však příliš složité neměli.

Rychle se tedy blížila první siréna, která nakonec zazněla až při tříbrankovém vedení Přerova. Night Birds totiž během pěti minut nasázeli tři branky a během přestávky se museli cítit mnohem pohodlněji, než soupeř. Skóre duelu otevřel v 15. minutě kapitán hostů Pavel Hanák, během 19. minuty na něho dvěma bleskovými góly navázal Jakub Navrátil.

Uherskému Brodu příliš nepomohla ani přestávka, protože i po ní musel brankář Nowak tahat ze sítě další puky. Po pěkné kombinaci skóroval opět Pavel Hanák a ještě před 30. minutou zvyšoval na 6:0 Karel Plášek. Kanci tak nasbírali obrovský deficit, který mohli těžko dotáhnout.

I přesto se nevzdávali a konečně se také sami prosadili. Během oslabení totiž vybojovali trestné střílení, které přesným bekhendovým zakončením proměnil David Rauš. Radost domácího celku ale netrvala dlouho, protože přesilovka Přerova byla nakonec využita, o což se postaral Karel Plášek. Turbulentní minuta ale ještě pokračovala, cestu do sítě našel domácí Vojtěch Šobáň, který přesně pálil z dálky.

Stav byl tedy 6:2 pro hosty, kteří raději v závěru nic neriskovali a začali se soustředit na bránění, aby o náskok zbytečně nepřišli. Minutu před koncem navíc jejich radost ještě zvýšil Tomáš Krupa, který naposledy našel cestu přes Nowaka. I Šejba ale inkasoval ještě jednou, a to z hole Davida Pavlůska, což už byla definitivní tečka za zápasem. Na světelné tabuli nakonec svítilo skóre 3:7, Přerov si tedy připsal přesvědčivé vítězství a začal sezonu úspěšně. Kanci si naopak na body ještě budou muset počkat.

Hvězdami zápasu se stali Karel Plášek a Jakub Navrátil, oba hráči Přerova si připsali po dvou gólech a asistencích.


06.05.2023 11:00| 1.kolo| Uh. Brod| 36 diváků
IHC KANCI Uherský Brod
IHC KANCI Uherský Brod
IHC Night Birds Přerov
3:7
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:15IHC Night Birds Přerov-0:1Pavel HanákDaniel Indrák
18:01IHC Night Birds Přerov-0:2Jakub NavrátilKarel Plášek
18:50IHC Night Birds Přerov-0:3Jakub NavrátilKarel Plášek, Tomáš Hanák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:32IHC Night Birds Přerov-0:4Pavel HanákJan Hanák
28:25IHC Night Birds Přerov-0:5Karel PlášekJakub Navrátil, Tomáš Hanák
32:45IHC KANCI Uherský Brod PPG1:5Rauš David
33:03IHC Night Birds PřerovPPG1:6Karel PlášekDaniel Indrák, Jakub Navrátil
33:25IHC KANCI Uherský Brod SHG2:6Vojtěch ŠobáňPatrik Řehoř, Rauš David
38:54IHC Night Birds Přerov-2:7Tomáš KrupaAdam Holík
39:25IHC KANCI Uherský Brod -3:7David PavlůsekDenis Trenčan, Jan Heča