Mládež do akce! O víkendu se rozjedou kategorie juniorů, dorostu a žáků

Mládež do akce! O víkendu se rozjedou kategorie juniorů, dorostu a žáků

České mládežnické soutěže čekají první měření sil o víkendu 6. a 7. května v kategoriich juniorů, dorostu, starších a mladších žáků. O týden později se připojí také nejmladší přípravky. Vyvrcholením ročníku bude pro každou kategorii turnaj Final Four, který se uskuteční o posledním červnovém víkendu.

Junioři

V letošním ročníku se o nejvyšší příčky v extralize juniorů pokusí zabojovat sedm týmů. V soutěži se už nepředstaví týmy Černošic a Uherského Brodu. Ze dvou divizí z loňské sezóny se tak stala jedna, která již v neděli nabídne celkem sedm atraktivních zápasů, jenž se odehrají v Chrudimi a ve Zlíně. Po loňském vítězství Roller Storm Praha si na titul brousí zuby několik adeptů.

Účastníci: IHC Roller Storm Praha, HC Cvočkaři Hořovice, IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov, Mad Parrots Úhřetice, ILHK Hradec Králové, IHC Roller Storm Praha B

ROZPIS UTKÁNÍ


Dorost

Dorostenci svou sezónu oproti původnímu plánu nezačnou v Hořovicích, ale v Praze na Nikolajce, kde se odehraje v sobotu první turnaj soutěže. Toho se ještě nezúčastní hráči Přerova, kterým startuje nová sezona až za čtrnáct dní turnajem v Břeclavi. A právě Night Birds budou obhajovat mistrovský titul v kategorii dorostu.

Účastníci: Mad Parrots Úhřetice, IHC Prague Rats, HC Cvočkaři Hořovice, HC Lvi Břeclav, IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov

ROZPIS UTKÁNÍ


Starší žáci

Kategorie starších žáků je pro sezonu 2023 rozdělena do dvou skupin, soutěže se zúčastní celkem devět týmů. Týmy z východní skupiny první turnaj odehrají v neděli 7. května v Břeclavi, západní část se toho dne rozjede na Nikolajce v Praze. V minulé sezoně se nejvíce dařilo přerovským Night Birds, kteří by jistě rádi opět vybojovali zlato. 

Účastníci: Východ – IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov, HC Lvi Břeclav, IHC KANCI Uherský Brod.  Západ – IHC Prague Rats, IHC Roller Storm Praha, IHC Prague Rats B, IHC Dynamo Pardubice, HC Cvočkaři Hořovice

ROZPIS UTKÁNÍ – VÝCHOD | ROZPIS UTKÁNÍ – ZÁPAD


Mladší žáci

V kategorii mladších žáků se letos bude utkávat pět týmů, které čeká stejný počet turnajů. Nováčky jsou Hanáci z Kroměříže a Orlová. První turnaj je na programu v sobotu 6. května na půdě Boskovic.

Účastníci: IHC Devils Zlín, IHC Hanáci Kroměříž, IHC Night Birds Přerov, HC Boskovice, MSK Orlová

ROZPIS UTKÁNÍ


Přípravka

Nejmladší kategorie v českých soutěží inline hokeje se odehraje na Moravě a bojovat bude celkem šest týmů. Soutěž ale začíná až o týden později než starší kategorie, a to turnajem v Břeclavi v neděli 14. května.

Účastníci: HC Boskovice, HC Lvi Břeclav, HC Lvi Břeclav B, HC Uherské Hradiště, IHC Devils Zlín, IHC Night Birds Přerov 

ROZPIS UTKÁNÍ