Junioři na úvod WSG zdolali houževnatou Argentinu

Junioři na úvod WSG zdolali houževnatou Argentinu

Čeští junioři vstoupili do šampionátu v Argentině zápasem s domácím týmem. Ten se ale nevyvíjel podle jejich představ, když do 24. minuty prohrávali. Po brankách Dundy a Kuchaře se ale stav otočil a Češi dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce.

Na úvod si Češi připravili dvě slibné šance, jenže průnik Zapletala po pravé straně skončil na brankáři Argentiny a Kuchař nebyl přesný v zakončení. V 10. minutě si český tým zahrál první přesilovou hru, jenže si nedokázal připravit vážnější šanci, která by vedla k úvodní brance. A tak se otevřela možnost pro Argentinu, která v 16. minutě šla do vedení. Prostor dostal ke střele Lisandro Mercere a český brankář André Lequin jeho nepříjemnou střelu nedokázal zastavit.

Český tým se snažil o srovnání, ale Argentina odolávala. Abazaj sice ještě sám před Chevallierem neuspěl, napravil to ale brzy Daniel Dunda, který měl čas zamířit a brankář Argentiny poprvé inkasoval. Vzápětí se nabídla příležitost pro Soriu, jenže Lequin prokazoval své kvality, když si na něm vylámal zuby i Pastorino. Ve 32. minutě Češi podruhé udeřili. Po dobré cloně před brankou se k překvapivé střele odhodlal Jakub Kuchař, což Chevallier vůbec nečekal a stav byl rázem 2:1 pro český tým. 

Argentině jakoby došla šťáva a čeští junioři soupeře nepouštěli k vážnějším příležitostem ke srovnání. Naopak mohla třetí branku přinést spolupráce Kulhánka s Kuchařem. Češi zvládli závěr zápasu a na úvod World Skate Games 2022 získali důležité tři body.

Argentina – Česko 1:2 (1:0)

Branky a nahrávky: 16. Mercere – 24. Dunda, 32. Kuchař

Argentina: Chevallier – Mercere, Pastorino, Berg, Soria, Carmona A., Espindola, Juriscin, Mac Dounough, Carmona I., Canalis, Vilchez, Currenti.

Česko: Lequin (Brada) – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.