Nominace juniorské reprezentace pro World Skate Games

Nominace juniorské reprezentace pro World Skate Games

České mládežnické reprezentace do šestnácti a osmnácti let zazářily v červenci na evropském šampionátu ve Španělsku. Juniorský národní tým čeká vrchol sezony netradičně v podzimním termínu na konci října v Argentině. Češi se představí v rámci World Skate Games v Buenos Aires.

Česká reprezentace juniorů od roku 2019 vinou pandemie Covidu přišla o několik šampionátů a teprve v roce 2022 ji čeká první šampionát. A to rovnou World Skate Games! Právě na této akci Češi naposledy získali zlato, když v roce 2019 ve Španělsku nenašli za celý turnaj přemožitele, aby si podmanili Barcelonu.

Obhajoba ale bude velmi složitá, když termín konání českému juniorskému výběru příliš nenahrává. V týmu je ale několik několik hráčů, kteří v létě vybojovali zlato na ME ve španělském Valladolidu, včetně nejlepšího brankáře turnaje André Lequina. 

Junioři první zápas odehrají v pondělí 24. října. O den dříve si v Olympic Parku stihnou zatrénovat. Vše vyvrcholí v neděli 30. října a následovat bude turnaj kategorie mužů, na kterém rovněž nebude chybět české zastoupení.

Kompletní rozpis utkání českého týmu ve skupině A naleznete zde.

Nominace

Brankáři: André Lequin (ILHK Hradec Králové), David Brada (IHC Night Birds Přerov).

Hráči: Jakub Kuchař, Mikuláš Skoupý (IHC Roller Storm Praha), Adam Abazaj, Marek Zapletal (IHC Night Birds Přerov), Daniel Dunda, Tadeáš Kulhánek (ILHK Hradec Králové), Jakub Zdeněk (Mad Parrots Úhřetice), Josef Halbych, Tomáš Voska, Matouš Havlík (SK Černošice), Václav Komínek (HC Cvočkaři Hořovice), Jonáš Novotný (HC Boskovice).

Realizační tým

Manažer: Tomáš Kazlepka
Trenér: Pavel Würtherle
Technický vedoucí a média manažer: David Šimon

Brankář André Lequin na ME ve španělském Valladolidu dotáhl tým ke zlatu. FOTO: European Champs Roller in Line Hockey