Do finále! Češi přešli přes Francii a zahrají si o zlato s USA

Do finále! Češi přešli přes Francii a zahrají si o zlato s USA
autor fotografie: Archiv World Skate

Poprvé na turnaji si Český tým neinkasoval v úvodních minut a naopak šel jako první do vedení. To si pak po celé utkání dokázal udržet a když v poločase Češi vedli 5:1, dokázali zápas kontrolovat, aby jej dotáhli k vítězství 7:2. Hattrickem se na postupu do finále podílel Jakub Bernad. V. něm bude soupeřem dosud neporažený tým USA.

Semifinále: Česko – Francie 7:2 (5:1)

Branky a nahrávky: 5. Loskot (Kafka), 11. Bernad, 12. Loskot (Flynn), 14. Bernad (Fiala), 19. Kuťák (Kafka), 23. Bernad (Vyoral), 39. Šebek – 10. Langlois (Gabillet), 27. Gonzalez.

Česko: Brabec – Chamrád, Zbořil, Turek, Šebek, Vyoral, Kuťák – Bernad, Flynn, Kafka, Fiala, Rubeš, Loskot.
Francie: Lafourcade (21. Pasquier) – Faucherand, Gonzalez, Machy, Langlois, Hamon, Fontanille – Renou, Bouchut, Gabillet, Kerkhove, Allo, Ladonne.

Hodnocení trenéra Martina Mecery: "Jsme rádi, že po ráně pěstí mezi oči, kterou jsme dostali v prohraném zápase s Itálií, se nám povedlo kvalifikovat do finále World Games. Po porážce s Itálií jsme výrazně změnili sestavu a do branky jsme postavili Daniela Brabce jako specialistu, protože působí právě ve Francii. Změny se efektivně projevily a hráči splnili taktický plán. Soupeř měl po celý zápas jednu taktiku a narozdíl od nás ji nebyl schopen nijak měnit. My jsme byli rychlí, efektivní, dostupovali jsme hráče a především jsme využívali přečíslené i rychlý přechod z obrany do útoku. Opět jsme se vrátili na vítěznou vlnu a na finále s týmem USA se dobře připravíme!"