Brno předvedlo v derby proti Boskovicím velký vítězný obrat

Brno předvedlo v derby proti Boskovicím velký vítězný obrat
autor fotografie: Helena Hegeďová

Parádní inline hokej nabídlo jihomoravské derby mezi Brnem a Boskovicemi. Hosté, kteří i po dnešku stále čekají na první vítězství letošní sezóny vedli v prvním poločase už o tři branky, domácí však čtyřmi góly skóre otočili. Hosté stihli ještě jednou srovnat, jenže v úvodu druhé půle Brno dvěma trefami zadělalo na své vítězství. Boskovičtí v poslední minutě ještě vykřesali naději, ale Mission Roller už svou výhru v poměru 6:5 ustrážil. Hosté už jsou navíc bez šance zahrát si play-off.

Hosté z Boskovic do utkání vstoupili lépe a už v úvodní minutě se dostali do vedení, když se z osy nachytal Chvátala střílející Jiří Šmahel. Domácí mohli odpovědět v páté minutě, Kubica však ztroskotal na brankáři hostů. Za další tři minuty šli hosté do vedení o dvě branky. Lukáš Šmíd zůstal sám před brankou a kotouč procpal pod betonem Chvátala do sítě. Po polovině úvodní dvacetiminutovky dostali hosté k dispozici dvojnásobnou přesilovku a dokázali ji využít, u pravé tyčky nehlídaný Michal Schejbal poslal puk horní tyč. 

Domácí však nic nezabalili a během minut dokázali srovnat. Nejprve stál na konci rychlé akce Jiří Drobný, který zakončil souhru do prázdné branky, o čtyřiadvacet sekund později stál na konci podobné akce v podobné pozici David Sedláček. Vyrovnání pak v patnácté minutě obstaral Dominik Hrachovina, jenž usměrnil na brankovišti do sítě pobídku Kaukiče – 3:3. Brno mělo v této pasáži navrch a bylo herně lepší. V osmnácté minutě se navíc poprvé dostalo do vedení, přečíslení tří na jednoho zakončil po Strýčkově pasu přesnou střelou pod vyrážečku brankáře Radek Kučeřík. Po úvodní půli přesto bylo skóre nerozhodné, padesát sekund před koncem totiž vyrovnal hostující Tomáš Müller.

V úvodu druhé půle mohl vedení na stranu Boskovic překlopit Sekanina, jenže zblízka nepřekonal Chvátala. Do náskoku se tak opět dostali domácí, a to v přesilovce, když z levé strany pálil pod břevno poloodkryté branky Dominik Hrachovina. Následně měl velmi podobnou šanci jeho parťák Drobný, ten ale přestřelil. Ve 29. minutě přišla šestá branka Brna, David Sedláček těsně před gólmanem tečoval přesilovkou střelu Kučeříka. Domácí poté měli i další šance, Drobný ani Sedláček ve velkých šancích neuspěli. V závěru dostali hosté možnost přesilovky a zkusili i hry bez brankáře, ovšem Chvátal předvedl řadu parádních zákroků. Inkasoval až deset před koncem, když se před něj natlačil Erik Pospíšil a pověsil puk pod horní tyč, na vyrovnání ovšem Boskovicím čas nezbyl, a tak v derby v Brně padly těsně 5:6. 



28.05.2022 11:00| 4.kolo| Brno| 15 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
HC Boskovice
6:5
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:36HC Boskovice-0:1Jiří ŠmahelLukáš Šmíd
07:35HC Boskovice-0:2Lukáš ŠmídMichal Šimo, Jiří Šmahel
10:52HC BoskovicePPG0:3Michal SchejbalMichal Šimo, Erik Pospíšil
13:00Mission Roller Brno-1:3Jiří DrobnýRadek Kučeřík, Zdeněk Kubica
13:24Mission Roller Brno-2:3David SedláčekLukáš Kaukič, Dominik Hrachovina
14:22Mission Roller Brno-3:3Dominik HrachovinaLukáš Kaukič
17:42Mission Roller Brno-4:3Radek KučeříkPavel Strýček, Filip Král
19:10HC Boskovice-4:4Tomáš MüllerDavid Šebek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:50Mission Roller BrnoPPG5:4Dominik HrachovinaLukáš Kaukič, David Sedláček
28:58Mission Roller BrnoPPG6:4David SedláčekRadek Kučeřík, Pavel Strýček
39:50HC BoskoviceEN6:5Erik PospíšilDavid Šebek