Zápas plný zvratů nakonec ovládli zlínští Devils

Zápas plný zvratů nakonec ovládli zlínští Devils

Devils si v letošní sezoně pořád drží stoprocentní bilanci, protože i podruhé v ročníku dokázali porazit Uherský Brod. Ten proti favoritovi dvakrát vedl o gól, ale nakonec nezvládl posledních deset minut základní hrací doby, kdy třikrát inkasoval. To rozhodlo o relativně jistém vítězství Zlína, který se tak vyhřívá na prvním místě skupiny Východ

Utkání nabíralo vysoké grády již od samotného počátku. Hned po sedmi sekundách hry totiž našel cestu do sítě David Pavlůsek, který tak šokoval domácí favorizované hráče. Ti se chvíli vzpamatovávali, vzápětí už ale bylo vyrovnáno. David Hrazdira se svou individuální akci prosadil v oslabení a najednou byla psychická výhoda na straně Ďáblů.

Domácí tak díky tomu dokonali první obrat v utkání a zanedlouho dokonce vedli o dvě branky. Nejprve se trefil pořádnou bombou Daniel Gazda a o chvíli později se prosadil také Jiří Karafiát, který z mezikruží mířil neomylně k pravé tyči. Zlín měl v rukách komfortní vedení, které mohl úplně v klidu bránit. Již několikrát v sezoně však ukázal, že bránit náskok nepatří mezi jeho silné stránky.

To se opět potvrdilo. Kanci totiž vzápětí snížili zásluhou Jana Mikulce, který po přihrávce od Radima Budila využil přečíslení dva na jednoho. Krátce před první sirénou hosté dokonce vyrovnali, trefil se opět Jan Mikulec, který se tentokrát šikovně uvolnil před brankou a bekhendem nechytatelně zakončil pod víko. Zlín si to tak úplně zbytečně zkomplikoval a ve druhé části se začínalo od nuly.

Po přestávce bylo pro Devils ještě hůře. Jan Mikulec totiž dokonal hattrick a Uherský Brod opět vedl. Vedoucí stav pro hosty ale zase dlouho nevydržel, protože Zlín se dokázal i tentokrát vzpamatovat. Nejprve se po pěkné přihrávce Davida Hrazdiry prosadil Jan Bartko, o pět minut později dokonal další zvrat Jiří Karafiát a do konce základní hrací doby se trefili ještě Jiří Suhrada a Tomáš Pavlůsek. Poslední jmenovaný potrestal hru bez brankáře, tento gól tedy definitivně pečetil zlínské vítězství. Devils tak pořád zůstávají bez ztráty bodu.


21.05.2022 11:00| 3.kolo| Zlín| 38 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC KANCI Uherský Brod
7:4
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:07IHC KANCI Uherský Brod -0:1David PavlůsekMichael Janota, Michael Janota
05:07IHC Devils ZlínSHG1:1David Hrazdira
07:17IHC Devils Zlín-2:1Daniel GazdaJiří Suhrada
14:20IHC Devils Zlín-3:1Jiří KarafiátJan Bartko, Dominik Luža
15:26IHC KANCI Uherský Brod -3:2Jan MikulecRadim Budil, Michael Janota
19:05IHC KANCI Uherský Brod -3:3Jan MikulecFilip Stiksa, Radim Budil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:42IHC KANCI Uherský Brod -3:4Jan MikulecOldřich Klauda, Radim Budil
25:14IHC Devils Zlín-4:4Jan BartkoDavid Hrazdira
30:27IHC Devils Zlín-5:4Jiří KarafiátJan Bartko, Richard Hrazdira
35:46IHC Devils Zlín-6:4Jiří SuhradaDavid Hrazdira
38:46IHC Devils Zlín-7:4Tomáš PavlůsekDavid Hrazdira