Zlín udolal po velké přestřelce Brno a bere plný počet bodů

Zlín udolal po velké přestřelce Brno a bere plný počet bodů

Devils zůstávají jako jediní v divizi Východ po prvním hracím dni bez ztráty kytičky. I ve svém druhém dnešním zápase proti Brnu prohrávali, i tentokrát však otočili průběh utkání. Ve druhém dějství si navíc vypracovali čtyřbrankové vedení, o které se však nakonec museli bát. Hosté totiž sekundu před koncem základní hrací doby snížili na rozdíl jednoho gólu, Brnu ale zbývalo příliš málo času.

Zlínu dnes nevychází vstupy do zápasu, což platilo i proti Brnu. To se poměrně rychle dostalo do vedení po šikovné individuální akci Dominika Hrachoviny a i poté si drželo status aktivnějšího týmu. Daniel Huf ale už podruhé neinkasoval, proto se mohli prosadit také zlínští útočníci. Na začátku 14. minuty našel cestu do sítě Tomáš Pavlůsek, který to také zvládl prakticky sám. Vyrovnaný stav ale do konce prvního dějství nevydržel, protože krátce před první sirénou využil početní výhody Ondřej Dlouhý.

Vstup do druhé periody byl z obou stran celkem opatrný, až po pěti minutách protrhl gólové mlčení Tomáš Pavlůsek, který tak zaznamenal svou druhou trefu v utkání a podruhé zajistil vyrovnání. O chvíli později bylo pro domácí ještě veseleji, protože se prosadil také David Hrazdira a Zlín poprvé v utkání vedl.

Brno se ale nesesypalo a vzápětí bylo opět srovnáno. Tentokrát našel cestu do sítě Jiří Drobný, který si šikovně narazil s Dlouhým a prudkou střelou nedal Hufovi šanci. Zlínského brankáře to ale nemuselo příliš mrzet, jelikož přestřelka velmi rychle pokračovala ve prospěch žlutomodrých. Velkou práci opět odvedl Tomáš Pavlůsek, který za bránou obral Jaroslava Chvátala, posunul kotouč před bránu, kde už to měl Jan Bartko velmi jednoduché.

Kvůli tomu se úplně sesypalo sebevědomí hostující mančaftu, který se od té doby nemohl chytit. Zlín se během následujících sedmi minut prosadil rovnou třikrát a nejspíš si tak zajistil vítězství. Nejprve se díky povedené akci přes levou stranu trefil Jiří Karafiát, o chvíli později další gól přidal Daniel Gazda a vzápětí ještě více potěšil zlínské příznivce Filip Šindelek. V tu chvíli na světelné tabuli svítil stav 7:3 a vypadalo to, že už je rozhodnuto.

Zlín si však závěr utkání pořádně zkomplikoval. Hosté se totiž nakonec probudili a postupně dotahovali čtyřbrankovou ztrátu. Tři minuty před koncem základní hrací doby snížil Lukáš Kaukič po přesné přihrávce od Davida Sedláčka a bylo zaděláno na drama. Další góly už ale Brno dokázalo vstřelit až v poslední minutě, což už bylo pozdě. David Sedláček se trefil až při hře bez brankáře a Ondřej Dlouhý skóroval dokonce vteřinu před koncem. Mission však předvedl pěkný comeback, který na body těsně nestačil. Devils tak dnes berou všech šest bodů a vedou tabulku divize Východ.


07.05.2022 14:00| 1.kolo| Zlín| 23 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
Mission Roller Brno
7:6
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:06Mission Roller Brno-0:1Dominik HrachovinaLukáš Kaukič
13:09IHC Devils Zlín-1:1Tomáš PavlůsekDominik Luža
19:38Mission Roller BrnoPPG1:2Ondřej DlouhýDominik Hrachovina, Pavel Strýček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:19IHC Devils Zlín-2:2Tomáš PavlůsekDavid Hrazdira
25:37IHC Devils Zlín-3:2David HrazdiraJiří Suhrada, Daniel Gazda
26:52Mission Roller Brno-3:3Jiří DrobnýOndřej Dlouhý
28:08IHC Devils Zlín-4:3Jan BartkoTomáš Pavlůsek
30:25IHC Devils Zlín-5:3Jiří Karafiát
32:10IHC Devils Zlín-6:3Daniel GazdaDominik Luža
34:30IHC Devils Zlín-7:3Filip ŠindelekJiří Karafiát, Dominik Luža
36:59Mission Roller Brno-7:4Lukáš KaukičDavid Sedláček, Dominik Hrachovina
39:36Mission Roller Brno-7:5David SedláčekDominik Hrachovina, Pavel Strýček
39:59Mission Roller Brno-7:6Ondřej DlouhýPavel Strýček