Muži jsou ve finále, drama s Kanadou rozhodl Rubeš!

Kanadu Češi už na turnaji jednou porazili, ve skupině to byla jednoznačná záležitost a výsledek 9:1. Jenže semifinále bylo úplně o něčem jiném, Kanaďané šli rychle do dvoubrankového vedení a Češi museli hledat cestu zpátky do zápasu. V první půli zvládli srovnat a o postupu do finále pak rozhodl gólem na 3:2 až v posledních minutách Rubeš!

Češi vůbec nezačali tak, jak by potřebovali. Hned na začátku třetí minuty šel na trestnou lavici Šebek, a netrvalo to ani 30 sekund, aby Woods skrytou střelou překonal Frodla, který na puk skrz klubko hráčů vůbec neviděl. Jenže stále ještě ve třetí minutě ujeli Kanaďané do dalšího útoku a Woods dorážkou první střely přidal bleskově svůj druhý gól v zápase – 0:2.

Češi si ihned vzali time out a začali se vracet ke svojí hře. A hned byli blízko první brance, Kafka ve výhodě ale parádní trefou mířil jen do tyče. Co se nepovedlo jemu, to zařídil na začátku 11. minuty Marek Loskot, který si našel místo před svým hráčem a snížil na 1:2! A i Češi na první branku v zápase rychle navázali, hned ve 12. minutě zařídil srovnání Jakub Cik, který zblízka propálil gólmana. Šebek a Bernad pak ještě měli dvě dobré šance, opatrnější druhá část první půle se už ale obešla bez branek.

A stejně tak probíhala dlouhou dobu i druhá polovina, o šance úplně nouze nebyla, ale gólmani na obou stranách předváděli sebejisté zákroky, jako tomu bylo i ve 23. minutě, kdy Frodl vychytal Coughlera. Hru pak rozvířilo vyloučení Loskota, první šanci měl totiž Kafka, který v úniku proti bránícímu hráči dobře vystřelil, ale Hartwell dobře zakročil. Další z efektních zákroků pak na druhé straně musel předvést Frodl, který po přihrávce přes šíři celého hřiště jako tygr skočil ke svojí levé tyčce a zachránil český tým od pohromy!

A tak mohlo udeřit na druhé straně, Rubeš vyrazil s Kuťákem do dvou soupeřů, Kuťák dobře jednoho z nich odtáhl do branky, Rubeš si na středu přibrzdil, aby se zbavil i svého strážce, a přesnou střelou pod bŕevno poslal Čechy poprvé v zápase do vedení! To jim vydrželo až do posledních minut, kdy Kanada sáhla ke hře bez gólmana a Frodl musel předvést další rychlý přesun proti Hammondovi, to ale bylo všechno a Češi tak těsný zákrok udrželi a mohli slavit postup!

Branky a nahrávky:11. Loskot (Malý), 12. Cik (Bernad), 36. Rubeš (Bernad) – 3. Woods (Oosterveld), 3. Woods

Sestavy:

Česko: Frodl (Brabec) – Šebek, Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl.

Kanada: Hartwell (Teed) – Henderson, Issacs, Eng, Hammond, Furlong, Evans, Mendelsohn, Coughler, Oosterveld, Luscombe, Woods, Rhodes.



12.07.2019 20:00| Semifinále
Česká republika
Česká republika
Kanada
3:2
Kanada
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-