Muži postoupili do finále! Švýcary zničili deseti góly

Muži postoupili do finále! Švýcary zničili deseti góly

Češi začali semifinálovou bitvu trošku nervózně, na rozpačitý vstup do zápasu dali ale rychle zapomenout. Svěřence Martinů Tvrzníka s Mecerou uklidnila vstřelená branka z šesté minuty. V tu chvíli se rozjel nezastavitelný brankostroj, který Švýcarům nedal žádnou šanci. Mužstvo ze země helvétského kříže se prosadilo jen jednou, čímž Josefu Karlíkovi zhatilo naděje na čisté konto.

Zpočátku jako by se na hole českých hráčů vkrádala nervozita a po chybné rozehrávce se do šance dostalo Švýcarsko. Pavel Strýček ovšem pomohl mladému brankáři a střelecký pokus soupeře zablokoval vlastním tělem. Přesto se mohli Češi brzy dostat do vedení, po nenápadné akci ale zazvonila za zády Quentina Zürchera tyč. Uklidnění přinesla přesilová hra, kterou po přihrávce Mikuláše Zbořila zužitkoval tvrdou ránou z levého kruhu Petr Kafka.

Národní tým mohl soupeři bleskově odskočit na rozdíl dvou branek, když se před brankářem ocitl v obrovské šanci Jakub Bernad, zblízka ale trefil jen betony ležícího brankáře. Češi po faulu na Mikuláše Zbořila hráli durhou přesilovou hru. V ní nejprve Quentin Zürcher bleskově máchl lapačkou proti střele Marka Loskota, na chirurgicky přesnou ránu Patrika Šebka do levého horního rohu brány už ale reagovat nedokázal.

Čechům pak stačilo pouhých patnáct sekund, aby se dostali do tříbrankového trháku. Jakub Bernad se před bránou efektní stahovačkou zbavil bránícího hráče a pak se trefil do stejného místa nad lapačku jako Patrik Šebek. Češi se pohodlným náskokem nenechali uspokojit a dál šlapali na plný plyn. Marek Loskot od levého hrazení uviděl Robina Malého, který zrovna vyskočil ze střídačky a hnedka pelášil před bránu, kde zblízka nasměroval kotouč mezi brankářovy betony.

Švýcaři byli po kanonádě jako opaření a vůbec nestíhali chytat české útoky. Na levé straně dostal příliš prostoru Jakub Cik, jenž ho využil bezezbytku. Sjel si až před brankáře, kterému po rychlé kličce poslal puk znovu mezi betony. Quentina Zürchera nahradil po pátém gólu Sven Zürcher, ani on se ale z čistého konta dlouho neradoval. Jakub Bernad zůstal nepokrytý mezi kruhy, odkud se prosadil střelou nad vyrážečku.

Do druhého poločasu si Češi přenesli přesilovou hru, ve které Jakub Bernad útočil na hattrick, jeho střela se ale mezi betony nevešla. Zanedlouho se už svěřenci Martinů Tvrzníka a Mecery znovu radovali, když si po přihrávce Jakuba Cika sjel před bránu Aleš Chamrád a vstřelil už sedmý český gól. Švýcaři se dočkali alespoň čestného zásahu. Jules Sturny měl ve vlastním oslabení před brankovištěm dostatek prostoru a obstřelil Karlíkovu lapačku.

Pak už ovšem skórovali jenom Češi. Krátce po inkasované brance přispěchal po nádherné zadovce Robina Malého s pohledným gólem Aleš Chamrád. Následně se Patrik Šebek individuálně prokličkoval až do prostoru mezi kruhy, odkud nekompromisně zavěsil. A když zbývalo do konce utkání posledních devatenáct sekund, výsledek zakulatil na konečných deset branek ve švýcarské síti Martin Fiala.

Švýcarsko – Česko 1:10 (0:6)

Branky a nahrávky: 29. Sturny (Maier) – 6. Kafka (Zbořil), 11. Šebek (Kafka), 11. Bernad (Malý), 14. Malý (Loskot), 17. Cik (Šinágl), 19. Bernad (Malý), 24. Chamrád (Cik), 31. Chamrád (Malý), 37. Šebek (Strýček), 40. Fiala (Chamrád).

Vyloučení: 6:1.

Využití: 0:3.

Sestava Švýcarska: Q. Zürcher (17. S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo.

Sestava Česka: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Kafka, Loskot – Zbořil, Malý, Bernad, Rubeš – Kuťák, Cik, Šinágl, Fiala – Chamrád, Vyoral.

Foto: World Skate (Roberta Strazzabosco / Max Pattis)


27.07.2018 20:40| 3.kolo
Švýcarsko
Švýcarsko
Česká republika
1:10
Česká republika
Přesilové hry: 1:6 | PPG: 0:3 | SHG: 1:0