Češi zakončili skupinovou fázi vítězstvím nad Itálii a ve skupině B obsadili první příčku

Češi zakončili skupinovou fázi vítězstvím nad Itálii a ve skupině B obsadili první příčku

V posledním zápase skupiny B narazila česká reprezentace na domácí Itálii. Ta si dokázala vytvořit několik šancí, ani na jednoho gólmana, kteří si zápas po poločasech poctivě rozdělili, ale nevyzrála. Naopak Češi se dostali do vedení už v šesté minutě a v závěru si pojistili nejen vítězství v tomto utkání, ale zároveň v celé skupině.

Italové začali aktivně a hned po úvodním vhazování se tlačili do brankoviště. Josef Karlík ovšem soupeřovu snahu zastavil, místo puku skončil v brance Aleš Chamrád. Jenže Češi se nechtěli nechat zahanbit. Zbořilovu bekhendovou kličku gólman Facchinetti vystihl, následně po Kuťákově ráně zvonila tyč. Tlak Čechů po dalších šancích Šebka a Chamráda sílil, odměnou jim byl první gól. Italský gólman nedosáhl na perfektní ránu Jakuba Bernada z pravého křídla.

Italy inkasovaná branka nakopla, domácí výběr se snažil rychle vyrovnat. Jejich akce ale končily na pozorné obraně, nebo spolehlivě chytajícím Josefu Karlíkovi. Když italský nápor opadl, nebezpeční byli naopak znovu Češi. Ve skvělé příležitosti se ocitl Aleš Chamrád, jenže jeho ránu zastavil Daniele Facchinetti fantastickým zákrokem lapačkou. Když pak Jihoevropané nezužitkovali přesilovou hru, skončila první půle hubeným náskokem českého národního týmu.

Druhý poločas zpočátku příliš vzrušení nepřinesl, dokud Patrik Šebek neusedl na trestnou lavici. Ve vlastním oslabení se totiž dostal za italskou obranu Jakub Bernad, tváří v tvář italskému gólmanovi ale neuspěl. Pak už začali kombinovat domácí a v publiku to několikrát jen nevěřícně zahučelo. Nejblíže měl ke gólu Andrea Delfino, Dalibor Sedlář, který po přestávce vystřídal Josefa Karlíka, se ovšem stačil přesunout a jeho ránu z pravého kruhu zastavil lapačkou.

Jen co se potrestaný Šebek vrátil z trestné lavice, faulem se provinil Andrea Comencini. Ani čeští inline hokejisté ovšem početní převahu nezužitkovali, krátce po ní naopak mohl srovnat Emanuele Ferrari. Leč nestalo se tak a Italy stihl trest. Jakub Bernad předal kotouč Mikuláši Zbořilovi, jenž se nádherně trefil do levého horního rohu italské svatyně. Více než tři minuty před koncem domácí výběr odvolal gólmana a při power play si vytvořil několik příležitostí, žádnou ale nevyužil. Naopak pojistku do prázdné klece přidal Jakub Cik.

Itálie – Česko 0:3 (0:1)

Branky a nahrávky: 6. Bernad (Zbořil), 35. Zbořil (Bernad), 40. Cik (Fiala).

Vyloučení: 1:3.

Bez využití.

Sestava Itálie: Facchinetti (21. Frigo) – Covolo, Barsanti, Baldan, Ustignani, Comencini, Munari – Pernigo, Berthod, Delfino, Crivellari, Lettera, Ferrari, Tombolato.

Sestava Česka: Karlík (21. Sedlář) – Loskot, Chamrád, Šebek, Strýček – Zbořil, Malý, Rubeš, Bernad – Cik, Kuťák, Šinágl, Fiala – Vyoral.

Foto: World Skate (Roberta Strazzabosco / Max Pattis)


24.07.2018 20:40| 3.kolo| Asiago
Itálie
Itálie
Česká republika
0:3
Česká republika
Přesilové hry: 0:3 | PPG: 0:0 | SHG: 0:0