Pouhý jeden gól rozhodl čtvrtfinále ve prospěch Itálie

Pouhý jeden gól rozhodl čtvrtfinále ve prospěch Itálie

Čeští junioři mají za sebou již čtvrtfinálové utkání proti domácí Itálii. Obrovské snažení bohužel na gól českého týmu nestačilo, naopak domácí Italové se dokázali jedinkrát prosadit. To jim stačilo na postup do semifinálové fáze turnaje. Čeští junioři si ale vysloužili poděkování od přítomných fanoušků za předvedený bojovný výkon. Dále mohou zabojovat o konečné páté místo proti poraženému z dvojice Španělsko - Švýcarsko.

Úvod první půle přinesl oboustranně časté přenášení hry, které bylo vždy zblokováno obranou na druhé straně. Své týmy také velmi podrželi oba gólmani, kteří čelili velkému množství různých střeleckých příležitostí.

Šanci pro české hráče přinesla první přesilovka po Rossově držení. Po klidnějším rozjezdu se zformovali do útočného čtverce a počali s ostřelováním Frigovy branky. Italům se ale podařilo tuto část hry přežít bez újmy. Krátce na to ale Češi dostali druhou početní výhodu. V té byli Češi ještě důraznější, zejména Jan Kvapil se velmi střelecky činil, Frigova svatyně zůstala nadále nepokořena.

Více ze hry následně měli spíše italští hokejisté. Martin Altrichter ale dokázal svůj tým podržet. Pokračovalo to první italskou přesilovkou. V ní sevřeli české hráče na velice malém prostoru v mezikruží. Následně ale získali čeští hráči výhodu minutu a 52 vteřin trvající dvojnásobné přesilovky, po dvojici faulů na navrátilce do sestavy Matěje Poula.

Italové jí ale dokázali ubránit, načež sami předvedli několik povedených akcí. Za zmínku stojí třeba Del Piccolův průnik, který Altrichter famózně zastavil. Samotný závěr poločasu přinesl nadějnou Turkovu šanci, ke vstřelení gólu ale již nedošlo. První půle tedy skončila bez branek na obou stranách.

Druhý poločas začal o něco méně opatrněji. Oba týmy se ale záhy otrkaly a začaly napadat branku svých soupeřů. Následně ale Italové velmi zatlačili český tým, k čemuž jim pomohlo i současné vyloučení Šmída a Turka.

Přesilovku sice Češi ubránili, ale minutu po jejím závěru museli čelit první gólové trefě z italské strany. Francesco Campulla nahodil puk na branku, který po nešťastné teči padl za Altrichterova záda. Češi poté roztáhli hru a snažili se dostat před italskou branku. Mnoho nájezdů ale zahořelo na intenzivním bránění Italů, kteří ve čtyřech prakticky neopouštěli prostor na vlastní polovině.

To se změnilo v další české přesilovce. Českým útočníkům se dařilo velmi prudce z různých vzdáleností a různých úhlů prověřovat Friga. Dvouminutové totální nasazení Čechů do útoku ale Italové přečkali. Po jejím skončení se hra před italskou brankou uvolnila, naopak Martin Altrichter musel znovu čelit mnoha příležitostem.

Ale i na druhé straně předvedli Češi několik pokusů o vyrovnání. Jeden z největších měl Jan Kvapil. Z otočky kolem branky se pokusil zavěsit kotouč k bližší tyči. Sám Kvapil předvedl sedmnáct vteřin před koncem další gólovou šanci. Nešťastně však trefil pouze tyč. Češi tak končí po heroickém výkonu ve čtvrtfinále, nadále budou bojovat o páté místo.

Česko - Itálie 0:1

Branky a nahrávky: 27. Campulla

Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0

Sestava Česka: Altrichter (Huf) – Kvapil (C), Jindra, Turek, Novák, Vranec, Marek, Göndör, Hotěk, Šmíd, Svoboda, Poul, Šmahel.

Sestava Itálie: Frigo (Cipriano) – Francon, Cantele, Calore, Zorloni, Ghiglione, Carboncini, Del Piccolo, Gatti, Battistella, Rosso, Campulla, Pertile, Biondi, Sica.