Argentina sice zaskočila Češky v úvodu, jenže Mlýnková nasázela bleskový hattrick

Argentina sice zaskočila Češky v úvodu, jenže Mlýnková nasázela bleskový hattrick

Překvapení se nekonalo. Argentinky sice v úvodu dokázaly zaskočit česká děvčata, ovšem tři rychlé branky Mlýnkové během čtyř minut nástup soupeřek rychle otupil. Po vítězství nad Itálií si Češky zapsaly do tabulky další dva body za vítězství 8:1.

Jako když uhodí blesk z čistého nebe, vypadal začátek utkání proti Argentině. Již ve 2. minutě zápasu se totiž k volnému puku před Plucnarovou dostala Maria Ignacia Reinaová a procpala kotouč až do české branky. Po inkasované brance Češky chvíli působily zaskočeným dojmem a nebezpečně střílela 15. 

Srovnat se ale povedlo českému týmu v 7. minutě. Natálie Mlýnková si najela na přihrávku z rohu a poprvé překonala Contiovou. Aktivní Mlýnková ale nepolevovala a její spolupráce s Mrázovou nesla ovoce i nadále. A již v 8. minutě se postarala o vedení svého týmu, když si najela před branku, zpracovala pas a zavěsila.

Následně česká děvčata dostala výhodu přesilové hry a když se do kotouče tvrdě opřela Mrázová, Contiová dokázala jen vyrazit a Natálie Mlýnková si našla volný kotouč, aby jej dopravila za záda argentinské brankářky potřetí a završila v 10. minutě hattrick. 

Čtvrtou branku brzy mohla přidat Vanišová, která projela argentinskou obranou, jenže Contiová odolala a zanedlouho ji pomohla i branková konstrukce. Čekání na gól, ale Tereza Vanišová brzy utnula. Ve 14. minutě totiž z blízkosti přesně trefila odkrytý prostor.

A ještě veseleji bylo v 17. minutě. Sára Čajanová měla dostatek času zamířit a trefila přesně. Do druhé půle si tak český tým přenesl čtyřbrankové vedení. Snížit jej ale mohly Argentinky v přesilových hrách, jenže Plucnarová převedla několik pohotových zákroků.

Naopak když získal početní výhodu český tým, tak i podruhé ji dokázal zužitkovat. Karolína Kovářová nejprve rozezvučela jen tyč argentinské branky, poté ale znovu tvrdě napřáhla a její střela už rozvlnila síť. 

Argentině postupně docházely síly, což po faulech přineslo další přesilové hry. Jenže proti pasivním soupeřkám se ve velkých šancích nedokázala prosadit dvakrát Mlýnková nebo Kaltounková, jenž si postupně vylámaly zuby na Escuderové. 

Sedmou branku tak přidala ve 37. minutě Kateřina Mrázová, která v signalizované výhodě, když zakombinovala s Jančovou a její prudká střela prosvištěla až do argentinské branky. Kapitánka Mrázová ještě v poslední minutě přidala i osmý gól, když její střela prošla přes hradbu obětavých Argentinek.

Česko – Argentina 8:1 (5:1)

Branky a nahrávky: 7. Mlýnková, 8. Mlýnková (Mrázová), 10. Mlýnková (Mrázová), 14. Vanišová, 17. Čajanová, 27. Kovářová (Vonková), 36. Mrázová (Jančová), 40. Mrázová (Čajanová) – 2. Reiniaová.

Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0.

Sestavy

Česko: Plucnarová – Jančová, Mlýnková, Mrázová, Čajanová – Kovářová, Vanišová, Vonková, Kaltounková – Němcová, Pipková, Flachsová, Jůzková.

Argentina: Contiaová (21. Escuderová) – Menesesová, Castagnarová, Reiniaová, Sotová, Berenzová, Marinová, Villagraová, Aragonesová, Bendinelliová.