Češi rozstříleli Kanadu a z přerovského šampionátu mají bronz

Češi rozstříleli Kanadu a z přerovského šampionátu mají bronz

Přerov – Bronzové medaile si na mistrovství světa v inline hokeji kategorie Masters vybojovali reprezentanti České republiky. Na domácí půdě v Přerově po semifinálovém nezdaru s Francií pokořili Kanadu vysoko 9:2. Čtyřmi brankami se pod medailový triumf podepsal Lubomír Korhoň. Foto: Petr Zatloukal

Český tým otevřel skóre ve čtvrté minutě prvního poločasu. Vorel nahrál Lubomíru Korhoňovi, jehož dělovka cinkla o brankovou konstrukci a odrazila se za záda gólmana Servose. V páté minutě se Češi radovali znovu. Do puku se opřel přerovský rodák a patriot Pavel Hanák a Servos kapituloval podruhé. Když ho pak v sedmé minutě opět přelstil Lubomír Korhoň, přenechal své místo mezi třemi tyčemi kolegovi Cobbovi.

S novým mužem v brankovišti Kanada snížila. Rychlý kontr přetavil v branku Jamie Visser. Ještě v téže, deváté minutě ale přišla odpověď z české strany. Krásnou ránu z osy hřiště předvedl po nahrávce od Vozdeckého Ondřej Veselý. Do konce první půle udeřili hráči v modrých dresech a se lvem na hrudi ještě dvakrát. Nejprve zakončoval do odkryté branky Ronald Schubert, pak se mezi úspěšné střelce zapsal Martin Vozdecký.

Kanada ještě do přestávky přidala druhý gól. Kotouč za Pavlíčka došťoural z hranice brankoviště Darrin Gentes. Ve druhém dějství ale skórovali už pouze a jen Češi. Ve 22. minutě z mezikruží krásně do vinklu zakončil Ondřej Veselý. Ve 28. minutě Lubomír Korhoň i s pomocí jednoho z Kanaďanů zkompletoval hattrick a posléze si připsal ještě jednu branku. Český tým přemohl Kanadu vysoko 9:2 a na domácím šampionátu získal bronz.


Česko – Kanada 9:2 (6:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Korhoň (Vorel), 5. Hanák, 7. Korhoň (Vorel), 9. Veselý (Vozdecký), 11. Schubert (Würtherle), 17. Vozdecký, 22. Veselý (Plášek), 28. Korhoň (Vorel), 31. Korhoň (Kubiš) – 9. Visser (Larocque), 20. Gentes (Corbeil). Rozhodčí: Coutant (FRA), Scheibner (GER).Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.