Češi jsou zlatí! Finále proti Slovensku nabídlo drama do posledních sekund

Češi jsou zlatí! Finále proti Slovensku nabídlo drama do posledních sekund

Ve finále si česká inlinehokejová reprezentace poradila s nažhaveným Slovenskem, které porazila 6:4. Finálový souboj byl napínavý až do posledních chvil, Češi dvakrát ztratili dvoubrankový náskok, ale nakonec přeci jen slaví zlato.

Česká reprezentace vstoupila do finálového utkání velmi nabuzená a podobně jako v semifinále se jí podařilo vstřelit rychlou branku. A ne jednu, dokonce dvě. Už po dvaceti sekundách rozjásal slušně zaplněný stadion v Novém Jičíně Jiří Heš. A radost Čechů brzy pokračovala. Stačilo dalších 49 sekund a střelou o tyč zvýšil Tomáš Langr už na 2:0.

Jenomže poté Češi polevili a naopak Slováci se sebrali a dokázali velice rychle vyrovnat. I oni své dvě branky vměstnali do šedesáti sekund. Nejprve se prosadil Stanislav Jelínek střelou z levého kruhu, poté z dorážky ležícího Hrachovinu přehodil Anton Lezo. To běžela teprve šestá minuta utkání. Ještě do konce prvního poločasu padly další čtyři branky a vlastně se opakoval tentýž scénář.

Češi si vytvořili dvoubrankový náskok, když v 10. minutě překonal přesnou střelou k tyči Kohúta ve slovenské brance Tomáš Langr. O necelou minutu později na něj navázal Martin Duchek, který po Kazlepkově přihrávce zvýšil na 4:2. Češi se ale znovu nepoučili a nechali Slováky vyrovnat. Hrachovinu nejprve překonal Roman Chatrnúch a pak ještě Peter Jurenka ránou z pravého kruhu.

Ve druhém poločase už padly jen dvě branky a obě k radosti českých fanoušků do branky Slovenska. Deset minut před koncem druhé půle v přesilovce Petr Polívka našel kotouč před brankou a procpal ho za Kohúta. Takto padl gól, který České republice vynesl zlaté medaile. V závěru ještě Slováci mocně finišovali a zkoušeli to i bez odvolaného brankáře. Vyrovnat už však nedokázali, naopak ještě inkasovali gólem do prázdné brány z hole Romana Kaly.

Česká inlinehokejová reprezentace veteránů má zlaté medaile!

Česko – Slovensko 6:4

Branky a nahrávky: 1. Heš (Kala), 2. Langr, 10. Langr (Würtherle), 11. Duchek (Kazlepka), 30. Polívka (Heš), 40. Kala – 5. Jelínek, 6. Lezo (Horváth), 13. Chatrnúch (Kotlárik), 15. Jurenka (Foltýn). Rozhodčí: Favero, Riolo. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Poločas: 4:4.


19.05.2018 16:30| 8.kolo| Nový Jičín| 756 diváků
Česká republika
Česká republika
Slovensko
6:4
Slovensko
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Fabiano Favero, Dodo Riolo

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:20Česká republika-1:0Jiří HešRoman Kala
01:09Česká republika-2:0Tomáš Langr
04:48Slovensko-2:1Stanislav Jelínek
05:49Slovensko-2:2Anton LezoMarián Horvath
09:38Česká republika-3:2Tomáš LangrTomáš Würtherle
10:34Česká republika-4:2Martin DuchekTomáš Kazlepka
12:09Slovensko-4:3Roman ChatrnúchPeter Kotlárik
14:47SlovenskoPPG4:4Peter JurenkaPeter Foltýn
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:24Česká republika-5:4Petr PolívkaJiří Heš
39:50Česká republikaEN6:4Roman Kala