Český tým narazil na Masters v semifinále, zastavila ho organizovaná a produktivní Francie

Český tým narazil na Masters v semifinále, zastavila ho organizovaná a produktivní Francie

Přerov – Titul z loňského roku na mistrovství světa v inline hokeji v kategorii Masters český tým neobhájí. V semifinále mu vystavila stopku dobře organizovaná a disciplinovaná Francie. Ta si výhrou 4:3 zajistila finále se Švýcarskem.

Francouzi otevřeli skóre utkání. Sedm sekund před uplynutím třetí minuty prvního poločasu ujížděl se spoluhráčem na jediného českého hráče v poli Dylan Mounier. Odpovědnost se rozhodl vzít na sebe a pořádnou pumelicí z levé strany propálil Pavlíčka. Český tým skóre poměrně záhy otočil. V šesté minutě projel francouzskou obranou Martin Vozdecký a nasadil Martinovi jesličky.

O dvě minuty později přišla velká chvíle Pavla Hanáka. Český útočník si udělal prostor na levém křídle, nabruslil si k levé tyči, odkud křížným pokusem našel pomalu milimetrově mezírku mezi betony francouzského muže s maskou. Francouzi ale ještě do poločasu vyrovnali. Českou chybu ve střednímu pásmu potrestal z brejku dvou proti jednomu střelou do odkryté branky Julien Clisson.

Stejný hráč ve 33. minutě po nahrávce svého bratra Edouarda také skóre zvrátil na francouzskou stranu. V přesilovce zakončoval po zemi těsně před ležícím Pavlíčkem. Češi vyrovnali z podstatě náhodné situace. PokusMartina Vozdeckého se zřejmě od nohy hráče Francie odrazil za dezorientovaného Martina. Utkání už pomalu spělo do prodloužení. Ve 39. minutě ho však odmítl Guillaume Blanc, jenž prostřelil Pavlíčka a rozhodl o postupu své země do finále. Tam se Francie střetne se Švýcarskem. Čechy čeká boj o bronz s Kanadou.

Česko – Francie 3:4 (2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Vozdecký, 8. Hanák, 34. Vozdecký – 3. Mounier, 16. J. Clisson (E. Clisson), 33. J. Clisson (E. Clisson), 39. Blanc (Aimonetto). Rozhodčí: Lattemann, Scheibner (oba GER). Vyloučení:4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.



18.05.2018 19:30| 7.kolo| Přerov| 478 diváků
Česká republika
Česká republika
Francie
3:4
Francie
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:53Francie-0:1Dylan Mounier
05:19Česká republika-1:1Martin Vozdecký
07:45Česká republikaPPG2:1Pavel Hanák
15:13Francie-2:2Julien ClissonEdouard Clisson
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
32:19FranciePPG2:3Julien ClissonEdouard Clisson
33:31Česká republika-3:3Martin Vozdecký
38:07Francie-3:4Guillaume BlancRichard Aimonetto