Češi jsou v semifinále! Čtvrtfinálové zápasy hodnotili Marek Vorel a Roman Kala

Češi jsou v semifinále! Čtvrtfinálové zápasy hodnotili Marek Vorel a Roman Kala

České inlinehokejové reprezentace Masters a veteránů zvládly ve čtvrtek klíčová čtvrtfinále. Zatímco Masters v Přerově porazili Itálii 7:0, Veterans se zapotili v Nové Jičíně o něco víc, ale nad Němci nakonec vyhráli 5:1. Po vyhraných čtvrtfinále hodnotili zápasy za Masters Marek Vorel, za Veterans Roman Kala.

Češi v Přerově v rámci Kategorie Masters rozhodně neměli ve čtvrtfinále soupeře z kategorie nejtěžších. Tuto dobrou pozici si vydobyli vyhranou skupinou, a tak zaslouženě narazili na Italy. „Z těch týmů, se kterými jsme tady hráli, byli nejvíc odevzdaní. Asi zatím nejslabší soupeř,“ hodnotil sílu Italů bezprostředně po utkání Marek Vorel.

Itálie se dopředu nijak nehrnula, soustředila se výhradně na obranou činnost. Češi tak měli jasný úkol, a to najít recept na zalezlého soupeře. „Je nepříjemné, když tam stojí ve čtyřech, moc místa tak pak není. Ale soupeř vždycky udělá nějakou chybu, takže tam něco spadne,“ naznačil Vorel, že hlavní byla dnes trpělivost.

Vorel se na sedmigólové kanonádě českého týmu podílel dvěma přesnými zásahy. „První gól byl s dorážky. Stoupl jsem si před bránu, aby se něco změnilo a odrazilo se to ke mě. A druhý gól? Ten už si ani nepamatuju,“ smál se Vorel.

Pozadu nezůstali ani čeští veteráni, i oni zvládli projít přes čtvrtfinálovou nástrahu, když si poradili 5:1 s Německem. Němci však byli zejména v úvodu utkání hodně nepříjemní a o poločase prohrávali jen 1:2. „Ze začátku to bylo těžký. Nehráli jsme svoji hru, trápili jsme se. Naše hra začala vlastně až ve druhé půlce,“ řekl k utkání střelec jedné z branek Roman Kala.

Čechům navíc v prvním poločase ubírala síly a čas na útok častá vyloučení hodně přísných sudích ze Švýcarska a Itálie. „Rozhodčí byl hodně přísný. My jsme nehráli ani jednu přesilovku. Rozhodčí podlé mého tu první půlku nezvládl,“ prohlásil Kala. Jinak však českého útočníka Německo nepřekvapilo. „Čekali jsme, že budou mít dobrý nástup, ale že vydrží hrát jen první polovinu a potom fyzicky odpadnou.“

Přesně tak se také stalo, ve druhé půli už Češi jasně dominovali a nasypali do německé sítě ještě tři branky. V boji o finále čeká na Čechy Kanada. „Kanada je houževnatý soupeř, dobře brání. Bude to zajímavé a myslím si, že diváci si přijdou na své. Myslím si, že bychom měli vyhrát a postoupit do finále,“ nažhavil Kala české fanoušky, aby se přišli na semifinále do Nového Jičína podívat.