Češky otočily utkání s Francií a vyhouply se na konečné první místo ve skupině

Češky otočily utkání s Francií a vyhouply se na konečné první místo ve skupině

Díky famóznímu obratu v posledních sedmi minutách zápasu Češky porazily Francii 2:1. O branky se postaraly Natálie Mlýnková s Dominikou Láskovou. Týmový výkon podpořila skvělými zákroky brankářka Blanka Škodová. Ženská reprezentace postupuje do čtvrtfinále z prvního místa. V prvním kole play-off narazí na Italky.

Utkání nabídlo nebývale pohledný inline ve vysokém tempu. Češky začaly aktivně a Pineauová musela řešit šance Vonkové a Láskové. Ovšem šance měly i Francouzky. Marieová ale proti Škodové neuspěla. Nebezpečná byla i aktivní Ravixová.

Po krátkém náporu soupeřek ovšem české hráčky znovu převzaly iniciativu a činit se musela zase francouzská brankářka. I ta však nekapitulovala, i když si hráčky národního týmu vypracovaly enormní množství šancí. Kaplanová, Mlýnková, Erbenová ani Lásková neuspěly v dlouhé výhodě, ani v následné přesilovce. Diváci se ale rozhodně nenudili.

Závěr půle totiž opět patřil Češkám. Výborně chytající Pineauová si ale poradila i s dalšími šancemi. V posledních minutách ještě zahrozily Kaplanová s Mlýnkovou, ale skóre zůstalo nezměněné.

Druhou půli načaly české hráčky opět aktivně, ale zbrzdilo je vyloučení, které Francouzky navíc dokázaly potrestat ranou Aurore Gauthierové. Národní tým ale nic nevzdal a bojoval dál. Škodová si připisovala zákroky hlavně po protiútocích francouzského týmu.

Po obrovských šancích v průběhu celého zápasu vedla k první brance českého týmu až samostatná akce Natálie Mlýnkové, která skvěle trefila šibenici branky Pineauové. Češky vycítily šanci utkání zlomit v posledních minutách ve svůj prospěch.

To se také stalo, když minutu a pět vteřin před koncem Dominika Lásková zužitkovala přihrávku Michaely Jančové. Zaskočené Francouzky se už na odpověď nezmohly a Češky po vítězství 2:1 vyhrály také celou skupinu.


Francie – Česko 1:2 (0:0)

Branky a nahrávky: 25. Gauthierová (Raultová) – 34. Mlýnková, 39. Lásková (Jančová).

Sestavy

Francie: Pineauová – Marieová, Ravixová, Mullenderová, Drici Corbeilová, Auroreová, Augerová, Bernardová, Lenaová, Benoitová, Ganditová, Jolyová, Fagoagaová, Daizottoová, Jupillatová.

Česko: Škodová – Erbenová, Černá, Hájková, Knotková, Kovářová, Jančová, Kaplanová, Mlýnková, Lásková, Pipková, Vonková, Vopravilová.

Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0.