Češky nedaly Argentinkám šanci a zvítězily s nulou vzadu

Češky nedaly Argentinkám šanci a zvítězily s nulou vzadu

Česká ženská reprezentace má na mistrovství světa druhé vítězství. Ženy porazily Argentinu 5:0 a v úterý si zahrají proti Francii o první místo ve skupině C. Utkání měl český tým od začátku pevně v rukou a v první polovině si vypracoval tříbrankové vedení, které ve druhé půli zakulatil na konečných 5:0.

Češky začaly utkání aktivně a argentinská brankářka Contiová se musela od začátku v bráně otáčet. Šance Pipkové, Kaplanové a Mlýnkové dokázala zlikvidovat. Převaha Češek v prvních minutách zápasu ale byla příliš zřejmá a brzy vyústila v gól. V šesté minutě Natálie Mlýnková vyřešila situaci dvou na jednu individuálně a poslala národní tým do vedení.

O chvíli později se Češky radovaly podruhé, když se chladnokrevně prosadila Katka Kaplanová. Dominance českých barev pokračovala i nadále, i když Škodová musela zasahovat proti dobré šanci Torresová Castagnarová.

Nabídnutou přesilovku Česko ještě nevyužilo, ale hned vzápětí Dominika Lásková zvýšila díky pohledné brance na 3:0. Na chvíli musely hráčky České republiky přestat myslet na útočení po vyloučení Jančové, ale přesilovku bez potíží ubránily.

Ve druhé půli smrtící sevření Češek malinko povolilo, ale Škodová práci neměla. Naopak další gól mohla přidat Pipková a po ní Vonková. Vedoucí tým častěji čekal na útoky Argentiny, které ale nebyly nebezpečné.

Velmi nepříjemný moment přišel zhruba deset minut před koncem. Jančová se před argentinskou brankou nepříjemně srazila se soupeřkou a zápas nedohrála. Pomyslně pomstít mohla spoluhráčku Vopravilová, ale těsně minula.

Druhá česká přesilovka zůstala také bez využití, ale svou druhou brankou v zápase vedení na 4:0 navýšila Natálie Mlýnková. Hned vzápětí dala gól i Magdaléna Erbenová a zakulatila skóre na 5:0. Brankářka Škodová musela vyřešit ještě několik ošemetných situací v poslední minutě, ale čisté konto uhájila. Češky zvítězily i ve druhém zápase na turnaji, když porazily Argentinu 5:0.

Česko – Argentina 5:0 (3:0)

Branky: 6. Mlýnková (Lásková), 6. Kaplanová, 15. Lásková (Mlýnková), 39. Mlýnková, 39. Erbenová

Sestavy

Česko: Škodová (Nenadálová) – Škodová (Nenadálová) – Erbenová, Černá, Hájková, Knotková, Kovářová, Jančová, Kaplanová, Mlýnková, Lásková, Pipková, Vonková, Vopravilová.

Argentina: Contiová (Escuderová) – Menesesová, Malbranová, Coussiratová, Aragonesová, Bendinelliová, Battistiová, Torresová Castagnarová, Capriaová, Aranová, Reinaová, Sotoová, Villagraová, Houssayová.

Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0.

Ohlasy trenéra Mikaela Pančáka po utkání s Argentinou