Junioři vstoupili do turnaje vítězně. Austrálii porazili hladce 10:0

Junioři vstoupili do turnaje vítězně. Austrálii porazili hladce 10:0

Česká juniorská reprezentace zvítězila v prvním zápase světového šampionátu nad Austrálií. Po vlažnějším vstupu do zápasu se národní tým pevně chopil kormidla a „protinožce“ jasně přehrál. Hattrickem hned v prvním zápase na turnaji se blýskl Mikulec. Brankář Hauser tým podržel v úvodu utkání a vychytal čisté konto.

Utkání začalo poměrně vlažně a v prvních krátkých minutách Australané drželi s obhájci zlata krok. První vážnější šanci zápasu si vypracoval Zdráhal, ale neprosadil se. Na druhé straně skvěle zasáhl Hauser proti Chenowethovi. Stav zůstával v úvodu beze změny.

V 10. minutě ovšem Tomáš Zdráhal nastartoval první brankou turnaje český gólostroj. Srovnat sice záhy mohl ještě Clifford, potom už ale hráli pouze Češi. Během dvou minut se prosadili hned třikrát a soupeři odskočili. Na 2:0 zvyšoval Jan Marek, záhy se trefil Jan Kvapil, čtvrtou branku v síti Austrálie si připsal Tomáš Jarý.

Další branku vsítili Češi v 18. minutě, když se prosadil Jan Mikulec. A gólovou smršť prvního poločasu završil překvapivou střelou kapitán Radim Budil.

Po pauze český tým pokračoval v kontrole zápasu a Australané se k ohrožení Hausera prakticky nedostávali. Češi rozvrhli síly a v poklidném tempu dokráčeli k vítězství. Na 7:0 zvyšoval Jan Mikulec, na kterého ve 23. minutě navázal Viktor Martínek.

V utkání se zrodil i první hattrick na turnaji. Potřetí síť za australským brankářem rozvlnil v přesilovce Jan Mikulec. Češi si v zakončení počínali s lehkostí a sevřená australská obrana nedokázala příliš efektivně vzdorovat. Když šest minut před koncem zužitkoval dlouhou přihrávku střelou pod víko Viktor Martínek, bylo to už rovných 10:0.

Národní tým si připsal první vítězství na turnaji, když hladce přehrál Austrálii. Jan Mikulec zaznamenal hattrick a brankář Martin Hauser se může pyšnit první vychytanou nulou.

Ohlasy po zápase s Austrálií
Pavel Würtherle (trenér):
 "Zápas probíhal tak, jak jsme očekávali. Kluci si zezačátku museli především zvykat na plochu. Austrálie hrála zarputile a z obrany. Proto jsme rádi, že se klukům dařilo gólově a osahali si po delším čekání místní hřiště."


28.08.2017 02:00| 2.kolo
Česká republika
Česká republika
Austrálie
10:0
Austrálie
Přesilové hry: 2:0 | PPG: 1:0 | SHG: 0:0

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:25Česká republika-1:0Tomáš Zdráhal
13:06Česká republika-2:0Jan MikulecViktor Martínek
13:59Česká republika-3:0Jan KvapilRobin Netušil, Petr Dětský
15:01Česká republika-4:0Tomáš JarýTomáš Zdráhal
17:18Česká republika-5:0Jan Mikulec
19:01Česká republika-6:0Radim Budil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:57Česká republika-7:0Jan MikulecTomáš Jarý
22:28Česká republika-8:0Viktor MartínekRobin Netušil
29:34Česká republika-9:0Jan MikulecJan Marek
34:09Česká republika-10:0Viktor MartínekJan Kvapil