MS FIRS v čínském Nankingu klepe na dveře! Šampionát zahájí junioři

MS FIRS v čínském Nankingu klepe na dveře! Šampionát zahájí junioři

Jako první vyrazí do daleké Asie junioři, které čeká start šampionátu už v neděli 27. srpna. Obhájci posledních dvou světových titulů z argentinského Rosaria a italských měst Asiago a Roana v pětičlenné základní skupině A narazí postupně na Tchaj-Pej, Austrálii, Nový Zéland a USA.

Na juniorském šampionátu se představí celkem sedmnáct týmů, které budou rozděleny do čtyř skupin a svedou boje o světové zlato. Dějištěm inline hokejového turnaje je Youth Olympic Sports Park v Nankingu. Čeští junioři vyrazí do Číny s předstihem již v úterý 22. srpna, aby se tým dokázal aklimatizovat a připravit. Samotný turnaj odstartuje 27. srpna a potrvá až do 3. září. Následovat bude mistrovství světa žen a mužů.

Nominace:

Brankáři: Martin Hauser (IHC Roller Storm Praha), Filip Král (IHC Night Birds Přerov).

Obránci: Tomáš Novotný (IHC Roller Storm Praha), Tomáš Zdráhal (IHC Night Birds Přerov), Petr Dětský (IHC Nový Jičín), Radim Budil (IHC Uherský Brod), Tomáš Jarý (IHC Čerti Kladno), Aleš Petrus.

Útočníci: Jan Mikulec (IHC Uherský Brod), Jan Kvapil (IHC Čerti Kladno), Viktor Martínek (SK Černošice), Robin Netušil (ILHK Hradec Králové), Jan Marek (IHC Devils Zlín), Martin Galetka (IHC Night Birds Přerov).

Realizační tým:

Trenéři: Pavel Würtherle a Ladislav Vlček. 

Manažer: Tomáš Kazlepka. 

Fyzioterapeut: Miroslav Brůža.

Rozpis utkání reprezentace juniorů ve skupině A: 

27.8. 2017 9:30 SEČ: Tchaj-Pej – Česká republika

28.8. 2017  2:00 SEČ: Česká republika – Austrálie

28.8. 2017 14:00 SEČ: Nový Zéland – Česká republika

29.8. 2017 14:00 SEČ: Česká republika – USA

Kompletní rozpis utkání všech skupin MS juniorů zde.