Zlato ze Světových her! Češi zdolali ve finále Francii 5:1

Zlato ze Světových her! Češi zdolali ve finále Francii 5:1

Zlatá tečka! Česká reprezentance v in-line hokeji na Světových hrách obstála famózně. Ve finále totiž porazila Francii v poměru 5:1 a svého soupeře takřka k ničemu nepustila. Češi tak slaví zlatou medaili a pocit vítězství si náležitě vychutnávají!

Cesta úspěšně dokončena. Česká republika zvládla poslední utkání na Světových hrách na jedničku. Do utkání s Francií vstoupila nejlépe, jak mohla. Už po šestatřiceti vteřinách totiž česká střídačka zvedala ruce nad hlavu poprvé! Po krásné přihrávce střílel Patrik Šebek - 0:1.

„Nebylo to jen o mě, celý tým šlapal skvěle celý turnaj s výjimkou toho jediného zápasu s Amerikou," hodnotil Patrik Šebek. Od prvního gólu pak na Francii dolehla nervozita, naopak Češi se zklidnili.

V dalších českých šancích se postupně objevili Fiala či Přibyl, oba byli gólu velmi blízko. Do přestávky se stav již neměnil a vypadalo to, že francouzský celek se ještě nadechne k náporu. To se ovšem nestalo. V sedmadvacáté minutě přišel dašlí český zářez. Do gólové situace, kterou proměnil, se dostal Tomáš Rubeš - 0:2.

O pár vteřin později už to bylo o tři góly. Michal Šimo se po geniální přihrávce Šebka ocitl sám před gólmanem a bekhendem zakončil - 0:3. No a když pak v další české přesilovce ve 31. minutě Češi zásluhou Robina Malého přidali čtvrtou trefu, bylo hotovo. Francie pak ještě korigovala, přesněji Maxim Langlois, v přesilové hře, ale tři a půl minuty před koncem pečetil stav zápasu na 5:1 z pohledu českého týmu opět Patrik Šebek.

Svěřenci trenéra Martina Tvrzníka si vychutnávají zlato. „Sladký pocit, pro to nemám slova, úžasný!" říkal po zápase brankář Daniel Brabec.

Francie – Česko 1:5
Branky: 34. Langlois (Lapresa) – 1. Šebek (Loskot), 27. Rubeš (Zbořil), 29. Šimo (Šebek), 31. Malý (Rubeš), 37. Šebek (Šimo).
Sestavy:
Francie: Salley (de Preval) – Tijou, Horrut, Langlois, Ladonne, Rage, Hamon – Bouchut, Gabillet, Crignier, Mogniat-Duclos, Lapresa, Belot. Trenér: Seguy. Česko: Brabec (Langer) – Cik, Zbořil, Strýček, Šebek, Malý, Roupec – Bernad, Přibyl, Šimo, Fiala, Rubeš, Loskot. Trenér: Tvrzník.
Vyloučení: 1:3.

Martin Tvrzník (Česká republika):
„Chutná to skvěle! Jeli jsme s cílem vyhrát, což se povedlo a je to super pocit. Byli jsme výborně takticky připraveni, kluci splnili do puntíku všechno, co jsme si řekli. Odehráli jsme perfektní zápas, máloco by šlo vytknout. Úvodní gól nám určitě pomohl, pro Francii je také těžké hrát s námi. Jakmile jsme dali gól, dostavil se klid na hokejky a zaplaťpánbůh, že jsme proměňovali šance. Soupeř byl víc a víc nervózní, což pak rozhodlo.“