Švédsko potrápilo Čechy, ti ale nadále zůstali neporažení

Švédsko potrápilo Čechy, ti ale nadále zůstali neporažení

BOSKOVICE – Juniorský tým na ME v Boskovicích v zápase proti Švédsku narazil na dosud nejtěžšího soupeře. Švédští hráči skvělou obrannou činností dokázali české hráče potrápit. Ti se dlouho trápili v koncovce a o svém vítězství rozhodli až v posledních minutách utkání.

Český tým od úvodních minut byl v zápase proti Švédsku aktivnější, neboť dokázal držet puk na hokejkách. Švédští hráči ale dobře bránili a nepouštěli náš tým do zakončení. Tuhle nelichotivou statistiku dokázal až v páté minutě přerušit Daniel Indrák, který dokázal zužitkovat přesnou přihrávku od Pröschla. Vedení českého týmu ale netrvalo příliš dlouho, v závěru sedmé minuty při oslabení naši reprezentanti poprvé inkasovali na turnaji zásluhou Erica Ostermana. Inkasovaný gól v přesilové hře juniory ale příliš mrzet nemusel, neboť se dokázali rovněž prosadit. Těsně před návratem Woltelina z trestné lavice vrátil vedení na naší stranu po přihrávce českého kapitána Karla Pláška Vojtěch Kadlic.

V polovině prvního poločasu se čeští hráči dostali do dvoubrankového vedení. Luža se dokázal uvolnit přes dva švédské hráče, přihrál přesnou přihrávkou na hokejku Martina Lašáka, který se trefil přesnou střelou k tyči. Za zmínku z první dvacetiminutovky stojí parádní akce Jana Kvapila. Ten si zkoušel obejít brankáře Danielssona kličkou, po které neuspěl.

Kdo v druhé části přišel až v samém závěru, neprohloupil. Český tým byl sice lepší, ale dlouho švédského gólmana nemohl překonat. Vše podstatné se událo mezi pětatřicátou a sedmatřicátou minutou. Při vlastním oslabení se nejprve prosadil kapitán Karel Plášek, posléze z trestného střílení Jan Kvapil a gólový účet uzavřel šestou brankou Martin Lašák. 

Ohlasy po zápase:

Jiří Suhrada, trenér českého týmu: „Dneska oproti zápasu s Velkou Británii jsme nezačali vůbec dobře. Postupně se ale naše hra zlepšovala, sice tam byly ještě nepřesnosti. To k tomu ale patří, hlavně v tomhle juniorském věku. “