Třetí zápas, třetí výhra! Češky s přehledem porazily i Italky

Třetí zápas, třetí výhra! Češky s přehledem porazily i Italky

Na mistrovství Evropy to pro český tým byl už třetí zápas ve dvou dnech, na aktivitě to však vůbec nebylo znát. Většinu času se italské hráčky jen bránily a hrozily pouze z občasných protiútoků. České hráčky tak mají za sebou polovinu základní části a zatím neztratily ani bod. Ty nejtěžší soupeřky je však ještě čekají, s Francií se utkají v pátek večer, proti Finsku pak budou hrát v sobotu.

Podobně jako v prvních dvou zápasech na mistrovství měly české hráčky od začátku převahu i nad Italkami. Aktivní hrou se dostaly do několika zajímavých příležitostí a velmi rychle otevřely skóre. Kateřina Mrázová si na brankovišti udělala trochu prostoru a volný kotouč nadvakrát zametla do sítě.

Na svoji spoluhráčku navázala o chvilku později Martina Vonková, kterou našla přesným pasem od mantinelu Studentová. Ještě v první polovině přišly dvě velké příležitosti, proměnit se Češkám nakonec podařila jen jedna. Čajanová v rychlosti nedokázala usměrnit kotouč do odkryté klece, Michaela Jančová si počínala o poznání lépe.

Velkou zásluhu na tříbrankovém vedení měla kapitánka Mrázová, která si položila obránkyni i brankářku a následně nahrála zcela volné spoluhráčce před úplně vlnou branku. I ve druhé části pokračoval český tým v dominanci, což potvrdili za necelou minutu hry. Mrázová totiž přesným pasem uvolnila Sáru Čajanovou a ta tentokrát už mířila přesně.

O pár minut později hrály české hráčky přesilovku ve třech proti dvěma a na její využití moc času nepotřebovaly. Znovu se pod skvělou přihrávku podepsala Mrázová, po jejímž pasu neměla problém skórovat Michaela Jančová.

Slabší chvilku si vybraly české reprezentantky ve druhé půli, když pustily Arianu Bisiovou do samostatného úniku, které italská hráčka proměnila střelou mezi betony. Závěr duelu už byl zase v režii Češek, které nakonec přidaly ještě šestou trefu. Jančová se proměnila v nahrávačku a Kateřina Mrázová mířila v pádu k tyčce, čímž určila definitivní podobu výsledku.