Češky zlato neobhájí, na MS si zahrají o bronz

Češky zlato neobhájí, na MS si zahrají o bronz

Obrovské zklamání. Obhajoba se v ženském podání letos konat nebude. Češky v semifinále nestačily na Američanky a na mistrovství světa si zahrají o bronz. V pátek od 17.30 vyzvou Francii.

Češky hrály s Američankami dlouho vyrovnanou partii, až do 16. minuty se hrálo za stavu 0:0. Pak ale přišla zřejmě rozhodující akce zápasu. Po situaci v brankovišti Nenadálové putovaly na trestnou lavici Flachsová a Vonková. Soupeř zůstal kompletní. Američanky tak měly k dispozici dlouhou přesilovku 4 na 2. A tu hned dvakrát využily. Češky v ten moment cítily velkou křivdu.

Tento moment byl nejspíše v celém utkání rozhodující. Američanky si totiž ve druhé polovině utkání hlídaly, Češky do velkých šancí téměř nepouštěly. Navíc každé větší zaváhání Češek v obraně potrestaly. Skóre se zastavilo na stavu 0:4.

V pátečním zápase si tak český výběr zahraje o bronz. Soupeřem Flachsové a spol. bude Francie, která v semifinále prohrála s Kanadou.

USA – Česko 4:0 (2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Veharantaová (Bellová), 17. Fryová (Eraová), 26. Fryová (Veharantová), 34. Veharantaová (Gianninová). Střely: 27-21. Vyloučení:2-2. Využití:1-0.