Rats zatím neztratily ani bod, zlínský Gazda sázel hattricky

Rats zatím neztratily ani bod, zlínský Gazda sázel hattricky

Inline hokejisté Prague Rats jsou po dvou kolech Stilmat extraligy jediným mužstvem, které získalo všechny body, o které hrálo. Pražané navázali na vítězství z Hradce Králové proti Černošicím a Hořovicím. Lídrem moravské skupiny je Zlín, Devils v sobotu v prodloužení udolali Brno a pak i zásluhou šesti gólů Daniela Gazdy rozstříleli Uherský Brod.

Skupina Západ

V české skupině nejvyšší soutěže se jako první střetly Roller Storm Praha a Černošice. Pražané po prvním poločase především díky dvěma gólům Šimona Slavíčka vedli 3:2. Po přestávce se ale prosazovali pouze hosté, kteří brankami Adama Kubíka a Jana Kerna skóre otočili a zvítězili 4:3. Kubík se v zápase trefil celkem dvakrát.

Černošice pak v souboji dosud neporažených týmů vyzvaly Prague Rats a všechny body tentokrát zůstaly v hlavním městě. Kanonádu Krys 7:2 řídili Petr Hašek s Lukášem Plosem, oba zaznamenali dvě branky. Za středočeský celek snižoval v prvním dějství jeho nejproduktivnější hráč Petr Kafka, který si ve třech utkáních připsal dva góly a pět asistencí.

Roller Storm vybojoval první výhru v normální hrací době v této sezoně proti Hořovicím. Zkraje druhé části zvyšoval na 3:0 pro Pražany Filip Bílek, Cvočkaři poté dotahovali marně. Na těsném úspěchu domácího mužstva v poměru 3:2 se dvěma asistencemi podílel Josef Slavíček, jenž je s osmi body (5+3) druhý v bodování skupiny Západ za královehradeckým Filipem Kuťákem.

Na čele tabulky extraligové základní části, které se účastní týmy z Čech, figurují po dvou kolech Prague Rats. Ty zůstaly stoprocentní i po zápase s Hořovicemi, které porazily 4:2. Vývoj střetnutí ale musely otáčet, Cvočkaři se totiž dvakrát prosadili ve třinácté minutě, přičemž góly Lukáše Nováka a Davida Jindry od sebe dělilo devatenáct sekund. Ještě před koncem prvního poločasu ale snížil Jiří Brandejský, který ve 30. minutě přesně 120 sekund po vyrovnání Lukáše Plose dokonal obrat. Výhru Rats ještě v závěru pojistil Zdeněk Petráš.

Skupina Východ

Premiérovou výhru v letošním ročníku extraligy získaly v druhém kole Boskovice. Za Jihomoravany sice nenastoupil jejich nejzkušenější hráč David Šebek, Uherský Brod však přesto přehráli 6:3. Skóre orámoval svými brankami Jonáš Novotný, který udeřil 43 sekund po začátku a pak v čase 39:43. Dvakrát se radoval také Jiří Šmahel, s třemi góly a čtyřmi asistencemi nejproduktivnější člen boskovického kádru.

V souběžně hraném utkání Zlín přestřílel Brno na jeho hřišti 7:6 po prodloužení a udržel neporazitelnost. Mission Roller přitom začal lépe a během úvodní čtvrthodiny si vytvořil čtyřbrankový náskok, který se ale do přestávky zmenšil na jediný gól. I v druhé půli se jako první prosadili Brňané, v poslední desetiminutovce nicméně přišla zlínská otočka z 3:5 na 6:5. Domácím zajistil alespoň bod sedmnáct sekund před koncem Jakub Kachlík, po minutě a půl prodloužení ale duel ukončil druhou trefou Tomáš Pavlůsek.

Devils poté deklasovali Boskovice 14:3 a s osmi body drží první místo tabulky skupiny Východ. Hattrickem se už v prvním dějství blýskl Daniel Gazda. Po přestávce ho navíc dokázal zdvojnásobit, k tomu přidal tři asistence a s bilancí 7+6 vede kanadské bodování moravské části nejvyšší soutěže. O bod méně má jeho spoluhráč Jiří Suhrada (7+5), který proti Boskovicím dovršil hattrick ve druhé dvacetiminutovce. Zlínu patří také třetí místo v produktivitě skupiny Východ. Nachází se na něm Lukáš Chludil (2+8), jenž ve druhém sobotním zápase zaznamenal pět asistencí.

Ve čtvrtém souboji druhého kola skupiny Východ Mission Roller Brno nedopustil třetí prodloužení za sebou, které by musel hrát. Uherský Brod doma smetl 9:2, když si už během první části vypracoval pohodlné vedení 7:0. Po dvou gólech si připsala trojice brněnských hráčů – Jan Dufek, František Kazlepka a Dominik Hrachovina. Tým z druhého největšího města České republiky je v tabulce druhý za Zlínem, na který ztrácí dva body.