Stilmat extraliga: Loňští finalisté mají volno, nejvyšší soutěž mužů čeká osm utkání

Stilmat extraliga: Loňští finalisté mají volno, nejvyšší soutěž mužů čeká osm utkání

V sobotu 13. května proběhne druhé hrací kolo Stilmat extraligy. Do zápasů tentokrát nezasáhnou úřadující mistr Přerov ani vicemistr Hradec Králové. Dvakrát naopak nastoupí všechny ostatní celky ze skupin Západ a Východ. Zlín, který před týdnem zdolal přerovské Night Birds, se představí v Brně a Boskovicíchi. Prague Rats a Roller Storm Praha změří síly s Černošicemi a Hořovicemi.

Skupina Západ

Jako první proti sobě v 11 hodin nastoupí Roller Storm Praha a Černošice. Celek z metropole ve svém prvním zápase této sezony získal bod v Hradci Králové, kde prohrál po prodloužení (6:7). Černošice venku zvítězily, když zvládly přestřelku s Hořovicemi (6:5). V tabulce se nyní nacházejí na druhém místě o skóre za Prague Rats.

Právě vedoucí krysy budou druhým soupeřem Černošic během jejich výjezdu do hlavního města České republiky (13:00). Minulou sobotu si poradily s účastníkem finále play-off z předchozího roku Hradcem Králové na jeho půdě 5:3. Od 14:30 hodin se pak utkají mužstva Roller Storm Praha a Hořovic, Cvočkaři se ještě dvě hodiny nato postaví Prague Rats.

ROZPIS UTKÁNÍ | TABULKA  | STATISTIKY


Skupina Východ

Ve skupině Východ začnou první dva zápasy hodně v 11 hodin. Mission Roller Brno hostí Zlín a Boskovice zase Uherský Brod. Brňané v prvním kole nejvyšší domácí soutěže otočili utkání na půdě Boskovic a zvítězili 6:5 v prodloužení. Devils si vyšlápli na Přerov, který na svém hřišti přestříleli 9:8. V tabulce mají tři body stejně jako Hanáci, kteří jsou díky lepšímu skóre první. Sovičky ale odehrály o duel více než výběr z Baťova města. To uherskobrodští Kanci po prohře s Přerovem (3:7) čekají na první triumf i body.

Zbývající dvě střetnutí druhého kola odstartují v moravské části extraligy v 15 hodin. Boskovice ve druhé polovině domácího dvojutkání změří síly se Zlínem, na půdu Brna pak přijede Uherský Brod.

ROZPIS UTKÁNÍ | TABULKA | STATISTIKY