Night Birds měli nakročeno k druhé výhře, zlínští Devils však předvedli comeback

Night Birds měli nakročeno k druhé výhře, zlínští Devils však předvedli comeback

Přerov přijel do Zlína po vítězném utkání v Uherském Brodě, a i v krajském městě se mu zpočátku velmi dařilo. Dokonce již ve 14. minutě vedl o čtyři góly a směřoval k dalším třem bodům. Devils se ale soupeře rozhodně nezalekli, postupně vyrovnali, a nakonec si vybudovali dvoubrankový náskok. Ten už Přerované v závěru nedotáhli, dokázali pouze snížit, takže po prvním hracím dni patří první místo ve skupině Východ žlutomodrým.

Hned v úvodu duelu se nikdo z přítomných diváků rozhodně nenudil. V první minutě totiž otevřel skóre zápasu individuální akcí Tomáš Krupa, avšak na to Devils ještě zvládli reagovat zásluhou Lukáše Chludila. Na jeho zásah ale Night Birds odpověděli dvěma rychlými góly v rámci jedné minuty, opětovné vedení zajistil Adam Holík a vzápětí ho navýšil Tomáš Hanák. Tím začala dlouho trvající dominance hostů, díky které se prosadil ještě Jakub Navrátil a Pavel Hanák, Přerov tak vedl ve 14. minutě 5:1.

Na hráčích Zlína byla vidět frustrace, ale do konce zápasu zbývalo ještě spoustu času, což si všichni domácí hokejisté moc dobře uvědomovali. Díky velkému odhodlání se Ďáblům výrazně povedla 16. minuta, kdy skórovali rovnou dvakrát. V ponechané výhodě úspěšně zakončil dlouhou kombinaci Jiří Suhrada, o několik chvil později v rychlém útoku nezaváhal ani Michal Brida. Rázem to bylo o dva góly a Night Birds začali být nervózní.

Do přestávky už ale neinkasovali, takže si do druhého poločasu odnášeli dvoubrankový náskok. Ten ale hned na začátku druhé dvacetiminutovky snížil z přečíslení Tomáš Pavlůsek a domácí byli ještě více na koni. Jejich snahu trochu zkomplikoval využitou přesilovkou Daniel Indrák, ani to ale Zlín nezastavilo a už ve 31. minutě byl obrat dokonán. Nejprve přesně mířil Jiří Karafiát, z dalšího rychlého útoku se následně prosadil Filip Šindelek a dělovkou poslal svůj tým do vedení Jiří Suhrada. Během toho se skvělými zákroky vyznamenal domácí brankář Tomáš Málek, který měl na obratu také velký podíl.

Najednou musel dotahovat Přerov a podle toho vypadala i jeho hra. Díky ní Jiří Suhrada fauloval před brankou, díky čemuž měl Jakub Navrátil k dispozici trestné střílení. I to Tomáš Málek skoro vychytal, nakonec mu ale kotouč proklouzl k pravé tyči a opět platil vyrovnaný stav.

Ten ale trval pouhé dvě minuty, jelikož prudkou a přesnou střelou překonal Robina Šejbu Jiří Karafiát, za chvíli na něj navázal Jiří Suhrada, který tak zkompletoval hattrick. V samotném závěru tak Night Birds ztráceli dva góly, využili tedy možnost oddechového času a zkusili i hru bez brankáře, která skutečně jednu trefu přinesla, a to z hole Tomáše Hanáka. To však bylo málo, Devils z comebacku vytěžili maximum a loňského mistra udolali 9:8.

Utkání se nejvíce povedlo zmíněnému Jiřímu Suhradovi, který si k hattricku připsal i asistenci. Kromě něj čtyři body nasbírali hráči hostů Karel Plášek a Daniel Indrák, prvnímu jmenovanému se stejný počin povedl již proti Uherskému Brodu.



06.05.2023 14:00| 1.kolo| Zlín| 45 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Night Birds Přerov
9:8
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Šico, Pavel Blažek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:42IHC Night Birds Přerov-0:1Tomáš Krupa
03:30IHC Devils Zlín-1:1Lukáš ChludilJiří Suhrada, Michal Brida
04:01IHC Night Birds Přerov-1:2Adam HolíkDaniel Indrák
04:30IHC Night Birds Přerov-1:3Tomáš HanákKarel Plášek
08:47IHC Night Birds Přerov-1:4Jakub NavrátilDavid Šimanský, Karel Plášek
13:25IHC Night Birds Přerov-1:5Pavel HanákDaniel Indrák
15:07IHC Devils Zlín-2:5Jiří SuhradaJiří Karafiát
15:53IHC Devils Zlín-3:5Michal BridaTomáš Pavlůsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:48IHC Devils Zlín-4:5Tomáš PavlůsekDavid Hrazdira
22:59IHC Night Birds PřerovPPG4:6Daniel IndrákKarel Plášek, Jakub Navrátil
24:58IHC Devils Zlín-5:6Jiří KarafiátFilip Šindelek, David Hrazdira
29:25IHC Devils Zlín-6:6Filip ŠindelekDominik Luža
30:25IHC Devils Zlín-7:6Jiří SuhradaMichal Brida
33:49IHC Night Birds PřerovPPG7:7Jakub Navrátil
35:55IHC Devils Zlín-8:7Jiří KarafiátDominik Luža
37:26IHC Devils Zlín-9:7Jiří SuhradaLukáš Chludil
39:37IHC Night Birds Přerov-9:8Tomáš HanákDaniel Indrák, Karel Plášek