Postup do finále! Český tým znovu prošel přes Francii a bude bojovat o zlato

Postup do finále! Český tým znovu prošel přes Francii a bude bojovat o zlato

Češi se nenechali zaskočit Francií, která udeřila poprvé již v první minutě a navíc dokázali dvakrát otočit stav. Do finále postupují po vítězství 4:3 a zahrají si o zlato.

Francii stačilo dvaadvacet vteřin a šla do vedení. Rychlý protiútok zakončil na pravém kruhu milimetrově přesně Enzo Cenou. Češi byli zaskočeni dobrým vstupem soupeře a ve 3. minutě mohl zvýšit Gabillet.

V 10. minutě srovnal Petr Školoud, který od české branky prosvištěl až před Lafourcadea a pověsil puk pod víko. Za dvě minuty ale zase vedla Francie. Prostor se otevřel pro Machy Elliota, který s nabídkou nepohrdl a přes Brabcovu lapačku vrátil vedení na stranu Francie. 

Závěr první části ale patřil Čechům. V 18. minutě Petr Kafka viděl Marka Loskota, který najížděl před branku a bylo to 2:2. O minutu později poslal český tým do vedení Petr Školoud, který dorazil sraženou střelu Fialy.

Přesilová hra dokonce Čechům pomohla k dvoubrankovému vedení. Jakub Bernad chtěl hledat Marka Loskota, ale po odrazu od Discazaux skončil puk v brance. 

Do hry Francii mohl Karl Gabillet ve 32. minutě, ovšem Daniel Brabec se vyznamenal. Ve 34. minutě už ale nestačil na ránu Maxima Langloise, kterému palebnou pozici připravil Enzo Cenou.

S přibývajícími minutami rostla i nervozita na hřišti, ale Češi taky pozorně bránili. Francie to v závěru taky zkusila bez brankáře, ovšem přes bránící čtverku Strýček, Loskot, Kafka a Bernad do branky nic neprošlo. Brabec ji doslova zavřel. 

Česko – Francie 4:3 (3:2)

Branky a nahrávky: 10. Školoud, 18. Loskot (Kafka), 19. Školoud (Fiala), 26. Bernad (Šebek) – 1. Cenou (Horrut), 13. Elliot (Godano), 34. Langlois (Cenou).

Česko: Brabec – Strýček, Šebek, Kafka, Loskot – Vyoral, Cik, Bernad, Fiala – Andrýsek, Kuchař, Školoud, Skácel.

Francie: Lafourcade – Cenou, Faucherand, Gabillet, Kerkhove, Godano, Horrut, Allo, Discazaux, Gonzalez, Machy, Langlois, Lambert, Fontanille.