Vítězná jízda českého týmu pokračuje, do semifinále přes Slovensko

Vítězná jízda českého týmu pokračuje, do semifinále přes Slovensko

Český tým postupuje po vítězství 5:0 do semifinále World Skate Games a zahraje si o medaile. Čtvrtfinále Češi zvládli s přehledem, když soupeře k ničemu víceméně nepustili a navíc pětkrát skórovali. Slovensko v první polovině pečlivě bránilo, jenže od druhé inkasované branky se jeho hra rozpadla.

Češi měli sice dobrý vstup do zápasu, jenže šance končili pouze na brankáři Slovenska. Vladimír Neumann zejména podržel svůj tým ve 4. minutě při příležitosti Marka Loskota. Na druhé straně měl po ubráněném oslabení šanci Andrej Končír, který nepřelstil Jiřího Matouška. 

První branka padla až v 18. minutě. Druhá česká početní výhoda byla využita, když Petr Kafka našel na zadní tyči Jakuba Bernada, který nadvakrát přehodil beton Neumanna. Češi po dvaceti minutách vedli 1:0 a nedařilo se jim prosadit přes slovenský blok.

Ve 25. minutě vybojoval puk Jakub Bernad, dostal se z rohu sám před Neumanna a po jeho brance se Čechům ulevilo. Soupeř otevřel hru a začala z toho těžit dvojice Loskot a Kafka. Nejprve se prosadil ve 30. minutě Marek Loskot, kterého nedostihl v přečíslení Mrázik. Následně jej znovu Kafka vybídl a Loskot skóroval na 4:0. 

Zápas uzavřel v poslední minutě Petr Kafka, kterému puk nachystal Patrik Šebek a Kafka měl čas, pověsit jej za Neumanna. Češi prosvištěli do semifinále, kde je čeká Francie.

Česko – Slovensko 5:0 (1:0)

Branky a nahrávky: 18. Bernad (Kafka), 25. Bernad, 30. Loskot (Kafka), 35. Loskot (Kafka), 40. Kafka (Šebek).

Česko: Matoušek – Strýček, Šebek, Kafka, Loskot – Vyoral, Cik, Bernad, Fiala – Andrýsek, Kuchař, Školoud, Skácel.

Slovensko: Neumann – Uhnák, Haring, Miklík, Haščič, Ferkodič, Buchman, Mrázik, Novák, Šimonič, Končír.