Bitva s Itálií se rozhodovala v prodloužení, nakonec byli šťastnější Češi!

Bitva s Itálií se rozhodovala v prodloužení, nakonec byli šťastnější Češi!

Vyrovnaný zápas s Itálií se nerozhodl po čtyřiceti minutách. Na řadu přišlo prodloužení, které rozhodl Petr Kafka a Češi jsou blízko tomu, aby do čtvrtfinále mohli postoupit z první pozice skupiny A.

Češi měli opět znamenitý nástup a už ve 2. minutě se po průniku Jana Vyorala, který si narazil s Jakubem Bernadem, mohli radovat z první branky. Italové byli ale také nebezpeční od samotného úvodu.

Hodně prostoru dostal Francesco Campulla, který trefil horní tyč! Druhou branku Čechů mohl přidat Petr Kafka, ale jeho dlouhý blafák skončil na výstroji italského brankáře. A tak přišla odpověď z protiútoku.

Fabricio Pace využil clony před branku a na začátku 5. minuty vyrovnal na 1:1. Ještě v téže minutě Italové znovu trefili tyč. V 11. minutě si ale Češi vzali své vedení zpět. Do branky se aktivně nacpal Petr Školoud, který ale ještě neuspěl. Pozorný byl ovšem Patrik Šebek.

Daniel Brabec měl své tyče postaveny na jedničku a ještě do poločasu mu znovu pomohly. Nestačil až na zakončení Tobia Vendrameho v 18. minutě, který využil rychlé akce Itálie.

V první minutě druhá části mohli Češi zvýšit vedení, když Kafka přihrávkou za tyč Loskota, jenže Loskotovi se nepovedlo usměrnit puk do italské brány. Ve 22. minutě tak udeřila Itálie.

Alessio Lettera si vyměnil puk s Emenuele Ferrarim a Lettera zakončoval do odkryté branky. Čechům se ale vyplatila trpělivá hra, aby Marek Loskot vyrovnal po přihrávce od Petra Kafky.

Rozhodnutí nepřišlo po čtyřiceti minutách, na řadu přišlo prodloužení. A v něm se prosadili Češi, když se opět prosadila osvědčená dvojice Kafka s Losktotem. Tentokrát zakončoval Petr Kafka, který rozhodl o výsledku 4:3 pro český tým.

Itálie – Česko 3:4 pr. (2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Pace (Vendrame), 18. Vendrame (Lettera), 22. Lettera (Ferrari) – 2. Vyoral (Bernad), 11. Šebek (Školoud), 30. Loskot (Kafka), 42. Kafka (Loskot).

Itálie: Mai – Campulla, Frigo, Novelli, Ederle, Bellini, Vendrame, Campulla, Berthod, Spimpolo, Lettera, Rossetto, Ferrari, Pace, Dal Sasso.

Česko: Brabec – Strýček, Šebek, Kafka, Loskot – Vyoral, Cik, Bernad, Fiala – Andrýsek, Kuchař, Školoud, Skácel.