Junioři splnili roli favorita a porazili Koreu 8:2

Junioři splnili roli favorita a porazili Koreu 8:2
autor fotografie: David Šimon

Nevydařený úvod a rychle inkasovaná branka po deseti vteřinách nezlomila české juniory. Češi zvládli první zápas druhého dne WSG a jsou nadále stoprocentní. Ještě dnes je čeká Francie.

Češi nezačali vůbec dobře a už po deseti vteřinách zápasu je šokoval Dohyeun Ethan Baek, který dostal puk za záda André Lequina. Po ospalém začátku ale brzy srovnal Josef Halbych, který ve 4. minutě využil zaváhání brankáře soupeře, který upadl před svým brankovištěm.

O něco klidnější mohli být čeští junioři ve 13. minutě. Marek Zapletal prošel celým hřištěm a zasunul mez betony korejského brankáře. Jenže znovu mohlo být srovnáno, když střílel Seungwoo Cho, ale český brankář byl připraven. 

Klid přišel až v poslední dvouminutovce první části. Nejprve se po souboji za brankou dostal puk Tomáši Voskovi a v oslabení se do útoku vydal Jakub Kuchař, který zakončil milimetrově pod horní tyč. 

Do druhé polovina oba týmy vystřídali brankáře. Jako první ale inkasoval Chanyoung Park, před nímž se dobře zorientoval Tadeáš Kulhánek. Inkasoval ale i David Brada, kterého propálil korejský střelec Dohyeun Ethan Baek. 

Hru kontroloval český tým a drama už nepřipustil. Na 6:2 zvýšil Mikuláš Skoupý. Sedmý zásah přidal Jonáš Novotný, který zůstal sám před korejskou brankou a nadvakrát dostal puk do sítě. Poslední trefu přidal Daniel Dunda, který po rychlé kombinaci zasunul za bezmocného brankáře Jižní Korei.

Česko – Korea 8:2 (4:1)

Branky a nahrávky: 
4. Halbych, 13. Zapletal, 19. Voska, 20. Kuchař, 23. Kulhánek, 27. Skoupý, 34. Novotný, 36. Dunda – 1. Baek D. E., 25. Baek D. E.

Česko: Lequin (21. Brada) – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.

Korea: Kim Jaeryul, (21. Park Chanyoung) – Park Chanhyeok, Kim E.S., Kim J., Baek J., Kim Junsang, Han, Baek D. E., Cho, Oh, Ye, Lee, Kang.