Osmnáctka nestačila na Francii ale porazila Itálii. Česká šestnáctka rozstřílela Belgii

Osmnáctka nestačila na Francii ale porazila Itálii. Česká šestnáctka rozstřílela Belgii

Reprezentační tým do osmnácti let má za sebou další dvě utkání. Nejprve v dobře rozehraném zápase podle Francii a následně zase dokázal otočit dramatický zápas s Itálií. Šestnáctka splnila roli favorita, soupeři z Belgie nasázela dvanáct branek a postoupila do semifinále, kde se utká se Slovenskem.

U18 | Francie – Česko 3:2 (0:2)

Branky a nahrávky: 21. Cloupeau (Venin), 26. Cloupeau (Jeanmart), 30. Mesona Martin – 12. Dunda, 17. Hanák (Šťastný).

Česko: Lequin – Žaba, Dunda, Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek, Žmola, Novák, Hamrla.

Francie: Dufeutrelle – Desson, Jeanmart, Mesona Martin, Dupuis, Cloupeau, Bonneaud, Didier, Carraz, Venin, Romanaz, Dumond.

Češi začali dobře a v první polovině soupeře přehrávali, když drželi kotouč a vytvářeli si taky gólové příležitosti. Tu první proměnil Daniel Dunda a o pět minut později se trefil také Jan Hanák. Ovšem začátek druhého poločasu český tým zaspal a už šestnácti vteřinách se Francie dostala na dostřel zásluhou Cloupeaua. Soupeři také pomohly česká vyloučení. Nathan Cloupeau tak záhy vyrovnal na 2:2, když překvapivou střelou překonal Lequina. Na stranu Francie pak stav otočil v další přesilovce Paul Meson Martin, který dotlačil puk za brankovou čárou. Češi v závěru odvolali brankáře, vytvořili si příležitosti na srovnání, jenže francouzskému brankáři pomohla dvakrát konstrukce.

U16 | Belgie – Česko 0:12 (0:5)

Branky a nahrávky: 4. Dufek (Řivnáč), 13. Nesrsta, 14. Pekař (Ruml), 16. Nesrsta (Řivnáč), 16. Uřičář (Koudela), 22. Uřičář, 24. Mozr (Dufek), 26. Lorenz (Malínek), 27. Řivnáč (Dufek), 29. Uřičář (Pekař), 32. Mozr, 34. Malínek.

Belgie: Philippe (21. Scholtes) – Maescalck, Balzat, Becaus, De Coninck, Jacobs, Delval, Last, Verckens, Doneux, Ancre, Vanhove, Stratta, Pastore.

Česko: Šejba (21. Weber) – Malinek, Řivnáč, Jindrák, Tittl, Mozr, Nesrsta, Koudela, Dufek, Pekař, Ruml, Lorenz, Uřičář.

Tým Česka po vítězství nad Finskem potvrdil roli favorita a outsidera turnaje snadno přestřílel dvanácti brankami. V první polovině český tým nasázel pět branek, aby ve druhé části přispěl dalšími sedmi. Do branky se dostal také Weber, který společně s Šejbou udržel čistý štít. Výběr do šestnácti let čeká semifinále se Slovenskem.

U18 | Česko – Itálie 2:1 (0:1)

Branky a nahrávky: 25. Žmola, 35. Hamrla (Novák) – 14. Campulla (Rossetto)

Česko: Lequin – Žaba, Dunda, Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek, Žmola, Novák, Hamrla.

Itálie: Pierobon – Chiamenti, Campulla, Pietrobon, Magnabosco, Mucchetti, Cimatti, Vellar, Brianzoni, Carretta, Pesavento, G. Bau, Faggian, Cora, Rossetto.

Po prohře s Francií musel tým zabrat a naplno bodovat. Výkon tomu ale zpočátku příliš nenapovídal a tým brzdila nedisciplinovanost. Češi v oslabení poprvé inkasovali ve 14. minutě, když Campulla dostal přihrávku na pravý kruh a bleskovou ránou se trefil přesně k tyči. Českému týmu se nedařilo ani nadále zlepšit disciplínu, jenže ustál všechna další oslabení. A dokonce se podařilo ve 25. minutě srovnat Jakubu Žmolovi. Nervozní zápas nakonec rozhodl Adam Hamrla a Češi dokázali ustát i závěrečný tlak soupeře, aby zvítězili těsně 2:1.