Šestnáctka vyšla na úvod gólově naprázdno

Šestnáctka vyšla na úvod gólově naprázdno

Úvodní zápas české reprezentaci do šestnácti let na Euru ve Valladolidu nevyšel podle představ. V bouřlivém utkání s domácím Španělskem totiž Češi nedokázali skórovat a soupeři podlehli nejnižším gólovým rozdílem 0:1.

Český tým sice jako první dostal možnost přesilové hry, jenže španělský brankář nemusel řešit vážnější situaci. První vážnější příležitost měl až ve čtrnácté minutě Tittl, jenže tomu v posledním okamžiku sebral možnost slibného zakončení španělský obránce. Zatímco českému týmu přesilová hra nevyšla, Španělsku pomohla k úvodní a nakonec i jediné brance celého střetnutí. 

Na levém kruhu se v sedmnácté minutě otevřel prostor Cesaru Alvarezovi, který přesně zamířil k bližší tyči a překonal Šejbu v české brance. O minutu později byl potrestán dvojnásobným trestem Gabriel Fernandez, ale Češi ani v prodloužené početní výhodě nedokázali přesně zakombinovat, aby mohli skórovat. 

Španělsko na domácí půdě a za velké podpory tribun nepouštělo Čechy do vážnějších šancí. K vyrovnání byl nejblíže Koudela, který orazítkoval tyč španělské branky, jenže ani tento střelecký pokus nebyl gólový. Česko podlehlo Španělsku těsně 0:1.

U16 | Česko – Španělsko 0:1 (0:1)

Branka a nahrávka: 17. Alvarez (Budia).

Česko: Šejba – Malínek, Řivnáč, Jindrák, Tittl, Mozr, Nesrsta, Koudela, Dufek, Pekař, Ruml, Lorenz.
Španělsko: G. Gonzalez – Barquero, Budia, Alvarez, Collado, Veses, Markiegi, Perez, Albizu, Arrabal, N. Gonzalez, G. Fernandez, V. Fernandez.