Přerov v prvním čtvrtfinále nezaváhal, Postava udržel nulu

Přerov v prvním čtvrtfinále nezaváhal, Postava udržel nulu

Inline hokejisté Přerova porazili v úvodním zápase čtvrtfinále play-off STILMAT extraligy Boskovice 5:0 a jsou blíže postupu do Final four. Night Birds doma zúročili herní převahu, nad soupeřem z Jihomoravského kraje zvítězili potřetí v letošní sezoně. Během prvního poločasu si vypracovali tříbrankový náskok, další dva góly přidali po přestávce. Přerovský brankář Michal Postava ani jednou neinkasoval a vychytal první čisté konto v probíhajícím ročníku.

Přerov měl od začátku zápasu více ze hry a čekal na zaváhání boskovické obrany. Ránu Zbořila brankář Adam Schejbal vyrazil, akci Hanáka zastavili hostující obránci v poslední chvíli zákrokem na hranici faulu. Po osmi minutách zahrozily také Boskovice. Pokus Šebka zlikvidoval Postava a vzápětí před odkrytou bránou minul Niklas Külzer. Z protiakce zakončoval Hanák, levý horní roh Schejbalovy branky ale příklepem o kousek netrefil. Hrbatý poté oslovil Navrátila, ten ale bekhendem volné místo mezi betony soupeřova gólmana nenašel.

Skóre se poprvé měnilo ve třinácté minutě. Holík přihrál Petru Školoudovi, který překonal Schejbala střelou nad beton ke vzdálenější tyči. Do podobného místa zanedlouho zamířil i Jakub Navrátil a přidal třináctou branku v sezoně. Stejný hráč skóroval v zápase ještě jednou, když na začátku sedmnácté minuty využil Hrbatého nabídku od zadního mantinelu.

Jediná pasáž hry v nerovnovážném počtu přišla ve druhé půli po vyloučení domácího Gremlici. Při přesilovce se snažili snížit Michal Schejbal a Müller, na Postavu ale nevyzráli. Na druhé straně střílel po naznačení Navrátil, boskovický brankář si prostor u levé tyče pohlídal. Krátce po Gremlicově návratu z trestné lavice Přerov udeřil počtvrté. Utěšenou střelou z mezikruží se s pomocí tyče prosadil kapitán Night Birds Pavel Hanák. Konečný výsledek stanovil v 37. minutě po přihrávce Indráka Jan Andrýsek. V závěrečné části utkání ještě Postava betony zneškodnil únik, do kterého se dostal Niklas Külzer. 


18.06.2022 11:00| ČF1| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
HC Boskovice
5:0
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:44IHC Night Birds Přerov-1:0Petr ŠkoloudAdam Holík
13:48IHC Night Birds Přerov-2:0Jakub NavrátilDaniel Indrák
16:04IHC Night Birds Přerov-3:0Jakub NavrátilFilip Hrbatý, Daniel Indrák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:12IHC Night Birds Přerov-4:0Pavel HanákPetr Školoud, Martin Gremlica
36:09IHC Night Birds Přerov-5:0Jan AndrýsekDaniel Indrák