Extraligové čtvrtfinále rozhodne o postupujících na finálový turnaj!

Extraligové čtvrtfinále rozhodne o postupujících na finálový turnaj!

Pouze čtyři vstupenky pro osm čtvrtfinalistů. Stilmat extraliga již bez Roller Stormu Praha a Uherského Brodu bude v sobotu 18. června znát jména účastníků Final Four, kteří si na finálovém turnaji zahrají o extraligový titul!

IHC DEVILS ZLÍN vs. MISSION ROLLER BRNO (sobota 18.6. od 9:00 a 11:00)

Čtvrtfinálový program se otevře ve Zlíně, kam zavítá Mission Roller Brno. Devils může hrát do karet výhoda domácího prostředí, ale jelikož oba vzájemné zápasy v základní části byly vyrovnané, série se může rozhodovat až v "extra prodloužení" a nelze označit, že by jeden z týmů měl být favoritem.

Vzájemné zápasy:
IHC Devils Zlín – Mission Roller Brno 7:6
Mission Roller Brno – IHC Devils Zlín 8:7 pr.

Lídři:

  • Devils mohou stavět na produktivní trojici Daniel Gazda, David Hrazdira a Jiří Suhrada, kteří v součtu nasbírali přes 60 bodů. Zlín se může spoléhat i na brankáře, protože má k dispozici vyrovnanou dvojici Michal Kořének a Daniel Huf, což může v této sérii rozhodovat.
  • Překvapivým lídrem bodování Brna je brankář, který ale na kolečkách září v poli. Dominik Hrachovina si totiž drží průměr dvou bodů na zápas. Mission Roller se může opřít také o velezkušeného reprezentačního obránce Pavla Strýčka.

IHC NIGHT BIRDS PŘEROV vs. HC BOSKOVICE (sobota 18.6. od 11:00 a 14:00)

Přerov jakožto vítěz základní části východní divize vstoupí do čtvrtfinále proti Boskovicím jako velký favorit. Ve vzájemných zápasech dokonce dvakrát svému soupeři nasázel devět branek a v domácím prostředí by měl tedy získat vstupenku na Final Four. Boskovicím na postup stačilo získat šest bodů, když dvakrát zvítězili nad Uherským Brodem. Potrápí Boskovice domácí tým?

Vzájemné zápasy:
IHC Night Birds Přerov – HC Boskovice 9:1
HC Boskobice – IHC Night Birds Přerov 3:9

Lídři:

  • Night Birds se opírají o ofenzivní duo Aleš Jergl a Jakub Navrátil, kteří shodně nasbírali po 20 bodech v tabulce produktivity. Sekunduje jim ale nestárnoucí Pavel Hanák a Mikuláš Zbořil. Přerov na závěr základní části ale ještě posílila dvojice legionářů Jan Andrýsek a Petr Školoud, kteří ještě zvyšují kvalitu přerovského kádru. 
  • Na boskovické straně by měl nejvíce prověřit soupeře reprezentací otřískaný útočník Michal Šimo, kterého vzadu jistí zkušený David Šebek. Nebezpeční by ale mohli i být mladíci Lukáš Šmíd, Jiří Šmahel či Erik Pospíšil.


ILHK HRADEC KRÁLOVÉ vs. HC CVOČKAŘI HOŘOVICE (sobota 18.6. od 11:00 a 14:00)

Může se zdát, že extraligový nováček z Hořovic má splněno s postupem do play-off. Mladí Cvočkaři ale mohou na úvod překvapit, pokud by si nejlepší tým západní skupiny nepřenesl herní pohodu ze závěru základní části. Nicméně Hradec Králové by měl potvrdit své kvality, když si v poslední hracím víkendu pojistil první příčku výhrou nad Prague Rats.

Vzájemné zápasy:
ILHK Hradec Králové – HC Cvočkaři Hořovice 6:3
HC Cvočkaři Hořovice – ILHK Hradec Králové 1:9

Lídři:

  • Filip Kuťák i Aleš Půlpán v základní části nastřádali přes dvacet bodů. Podpořit by je měl i ofenzivní obránce Filip Hronek, který se k týmu připojil po zisku bronzu na světovém šampionátu v ledním hokeji. Nezapomínejme i na brankáře Michala Mahdala, který je jistotou v královéhradeckém brankovišti.
  • Dravé mládí prokazuje šikovný útočník David Jindra, který si udržel průměr dvou bodů na zápas a podílel se téměř na polovině hořovických branek. Produktivní je i obránce Daniel Čech.


IHC PRAGUE RATS vs. SK ČERNOŠICE (sobota 18.6. od 16:30 a 18:00)

Zatímco Rats ztratili body pouze dvakrát s Hradcem Králové a právě Černošicím nasázeli jednadvacet branek ve dvou zápasech, tak soupeř se potloukal základní částí a zvedl se zejména v závěru po příchodu Marka Loskota, který přispěl k jediné porážce Hradce Králové. Pravděpodobnější scénář zní, že se budou z postupu radovat Prague Rats, jenže Černošice určitě nelze označit jako outsidera.

Vzájemné zápasy:
IHC Prague Rats – SK Černošice 12:5
SK Černošice – IHC Prague Rats 3:9

Lídři:

  • Prague Rats v osmi zápasech základní části nasázeli celkem 70 gólů! Na nejvíce z nich se podílel nejproduktivnější hráč soutěže Jakub Bernad. Jenže Rats mají v zásobě i Tomáše Rubeše, Oscara Flynna a Martina Fialu, který také doplnil tým v posledním víkendu. A v brance nezapomínejme na Martina Michajlova.
  • Marek Loskot doplnil černošické tahouny Petra Kafku s Robinem Malým. Černošice se tedy nemusí spoléhat právě jen na tyto dva hráče, kteří spolu s Loskotem budou Rats hodně zlobit. A pokud by Michajlov neměl svůj den, šance na postup nemusejí být ani zdaleka mizivé.


SYSTÉM UTKÁNÍ ČTVRTFINÁLE

  • Obě utkání se hrají na ploše lépe umístěného mužstva po základní části.
  • Každé utkání musí mít vítěze.
  • Hlavním kritériem pro postup je větší počet vítězných utkání bez ohledu na to, zda se jedná o výhru v prodloužení nebo v normální hrací době.
  • V případě nerozhodného výsledku po základní hrací době následuje pětiminutové prodloužení ve hře tří proti třem. Nerozhodne-li se po pětiminutovém prodloužení, následují samostatné nájezdy v sérii po třech střelcích, následně po jednom do rozhodnutí. V první sérii musejí být střelci odlišní, v sérii do rozhodnutí se mohou střelci opakovat.

  • V případě rovnosti vyhraných utkání není pro postup rozhodující rozdíl ve skóre a pokud je po dvou odehraných zápasech shodný počet vítězných zápasů, následuje bezprostředně po skončení druhého utkání prodloužení. Toto prodloužení nemá souvislost s druhým zápasem a je jakýmsi „třetím zápasem“, proto veškeré uložené tresty ve druhém zápase, vyjma trestů disciplinárních končí a prodloužení začíná čtyři proti čtyřem. Prodloužení trvá deset minut a hraje se podle pravidla náhlé smrti.
  • Nerozhodne-li se v „extra“ prodloužení následují samostatné nájezdy v sérii po třech střelcích, následně po jednom do rozhodnutí. V první sérii musejí být střelci odlišní, v sérii do rozhodnutí se mohou střelci opakovat.