Zlín udolal Přerov po nájezdech a v základní části neprohrál na vlastní ploše

Zlín udolal Přerov po nájezdech a v základní části neprohrál na vlastní ploše
autor fotografie: Jan Zahnaš

Zlínští Devils stále zůstávají neporaženi, i když poprvé přišli o body. Ty jim jako první ukradl Přerov, který většinu času sice prohrával, ale v závěru stáhl dvoubrankovou ztrátu při hře bez brankáře, vyrovnávací gól třicet sekund před koncem vstřelil Aleš Jergl, který tak zkompletoval hattrick. Šlo se tedy do prodloužení, které ale nerozhodlo, takže na řadu musely přijít nájezdy. Ty došly až do sedmé série, protože Daniel Gazda a Jakub Navrátil skórovali dvakrát za sebou. Šťastnější byl nakonec zlínský hráč, který tak svému týmu zajistil bod navíc.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří z toho vytěžili první branku utkání. O tu se postaral po pěkné kombinaci Aleš Jergl. Na zlínskou odpověď se ale nemuselo dlouho čekat, Daniel Gazda si totiž vzal kotouč na pravém křídle a zaskočil Jakuba Machače střelou na lapačku. Následně se hrálo nějakou dobu bez branek, i když šancí bylo na vidění opravdu spoustu. Brankáři mezi tyčemi zářili, několik důležitých zákroků vytasil zejména Michal Kořének.

Ten už před první sirénou nekapituloval, ale Jakub Machač ze své sítě kotouč musel tahat. Překonal ho Jan Bartko, jenž kotouč nahodil do Jakuba Ference, který si tak vstřelil vlastní gól. Další branku mohl přidat ještě David Hrazdira, jeho jedovatou střelu ale zastavila branková konstrukce, takže první siréna zazněla v okamžiku, kdy Zlín vedl 2:1.

Na začátku druhé části rozhodčí rovnou třikrát vylučovali. Ani jeden tým však nedokázal nabídnuté přesilové hry využít, dokonce jsme neviděli ani příliš příležitostí. Drama započalo až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby, kterou gólově otevřeli Devils. Cestu do sítě našel Tomáš Pavlůsek, který skóroval při přečíslení po přihrávce od Davida Hrazdiry.

Domácí tak vedli o dvě branky, takže měli komfortní pozici. To ale o chvíli později změnil Aleš Jergl, na kterého Devils úplně zapomněli. Forvard Přerova tak zamířil do úniku, který bez problémů využil a zapsal druhou branku v utkání. Avšak radost mu příliš dlouho nevydržela, protože za okamžik se opět vlnila síť za Machačem, který kapituloval po šikovné individuální akci Jiřího Suhrady.

Night Birds však nehodili flintu do žita a okamžitě začali usilovat o vyrovnání. Snaha se jim vyplatila, protože se prosadil Mikuláš Zbořil, který z dálky využil toho, že měl Kořének zakrytý výhled. Bylo to tedy o jeden gól a tlak hostů se neustále stupňoval. Přerov nakonec šel do hry bez brankáře a tento risk mu vyšel. Aleš Jergl totiž zkompletoval hattrick, a to když si sám našel střeleckou pozici a propálil zlínského brankáře. Bylo srovnáno, následovalo prodloužení.

Overtime byl z obou stran dost opatrný, i když brankáři se museli několikrát činit. Vše ale jistě zvládli, což znamenalo samostatné nájezdy. V nich zářili hlavně Daniel Gazda a Jakub Navrátil, kteří proměnili téměř každý svůj nájezd. Nakonec se jako první neprosadil Navrátil, Gazda klíčový nájezd zvládl a Zlín si díky němu stále drží neporazitelnost.


28.05.2022 14:00| 4.kolo| Zlín| 55 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Night Birds Přerov
5:4 SN
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný, Tomáš Šico

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:23IHC Night Birds Přerov-0:1Aleš JerglDaniel Indrák, Filip Hrbatý
06:46IHC Devils Zlín-1:1Daniel GazdaJiří Karafiát
17:17IHC Devils Zlín-2:1Jan BartkoDominik Luža
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:22IHC Devils Zlín-3:1Tomáš PavlůsekDavid Hrazdira, Jiří Suhrada
32:38IHC Night Birds Přerov-3:2Aleš JerglMikuláš Zbořil, Jakub Ferenc
34:17IHC Devils Zlín-4:2Jiří SuhradaJiří Karafiát
36:52IHC Night Birds PřerovPPG4:3Mikuláš ZbořilJakub Navrátil, Aleš Jergl
39:30IHC Night Birds Přerov-4:4Aleš Jergl
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
45:00IHC Devils ZlínPPG5:4Daniel Gazda
Prodloužení
bez branek